A flódni pohárkrém elkészítéséhez a tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzáadunk 50 ml-t a citrusok levéből, és jöhet a tejszín, majd gyorsan összeforgatjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a citrusok lereszelt héját. Először a fehérjehabot keverjük a sárgájához, majd kanállal hozzáadagoljuk a lisztet is, és óvatosan összeforgatjuk. Habzsákba töltjük, majd 4 cm átmérőjű halmokat nyomunk egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, legalább 2 cm távolságra egymástól. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
A diós réteghez egy gyorsforralóban a borhoz adjuk a csokit, a mazsolát és a cukrot, és közepes lángon felmelegítjük. Ha forrni kezd, elkeverjük benne a diót, felöntjük a tejszínnel, sűrű krémesre forraljuk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A mákos réteghez a bort, a lekvárt, a cukrot és a mazsolát egy gyorsforralóban összekeverjük, és közepes lángon elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a darált mákot, felöntjük a tejszínnel, krémesre forraljuk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
A tisztított almát apró kockára vágjuk, esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy serpenyőben hozzáadjuk a citrom levét, a mézet és a fűszereket, majd közepesen erős lángon, néha átkeverve összepároljuk. A kihűlt sütikorongokat aprítóba tesszük, és finom morzsát készítünk belőle. Elég kb. a háromnegyedét felhasználni. Összeállítjuk a desszertet: egy adag morzsát egyenletesen elterítünk a pohár alján, de ügyeljünk, hogy ne legyen 0,5 cm-nél vastagabb. Elsőnek a mákkrémet adagoljuk, amihez habzsákot használunk, és akkora nyílást vágunk rajta, hogy a mazsolák is átférjenek. A tetejére újabb réteg morzsát szórunk.
A flódni pohárkrém összeállítása
A következő az almás réteg lesz, ezt kiskanállal adagoljuk, erre megint morzsa jön, majd a diókrém következik hasonló módszerrel, mint a mákos. Újabb morzsaréteg után jöhet a szilvalekvár. Ez is habzsákból adagolható – ügyeljünk rá, hogy ne vágjunk túl nagy nyílást. Szükség esetén, hogy krémes legyen, kevés gyümölcslével hígíthatjuk a lekvárt. Végül egy utolsó réteg morzsa zárja a sort. A tetejére a csokiból és a habtejszínből ganache-t készítünk. A tejszínt felmelegítjük, de nem szabad, hogy forrjon. Átöntjük egy keverőtálba, és hozzáadjuk az előre összetört csokit, majd spatulával addig keverjük, amíg elolvad a csoki. Átszedjük egy eldobható zsákba, kis nyílást vágunk rá, meglocsoljuk vele a süti tetejét, és mielőtt megkötne, megszórjuk kandírozott narancshéjjal. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

- Elkészítési idő: 70 perc
- Sütési idő: 12 perc
- Hűtési idő: 60 perc
Még több pohárkrém:
Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel