A fokhagymás-cukkinis tagliatelle elkészítéséhez a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben feltesszük főni.
Közben az olívaolajon elkezdjük pirítani a zúzott fokhagymát, és fél perc után hozzáadjuk a vajat. Amikor elolvadt a vaj, mehet rá a mascarpone és a reszelt parmezán. Ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt cukkinit és az aprított petrezselymet.
A nyári kaják ismérve, hogy tele vannak friss, szezonális alapanyagokkal, és nem telítenek el túlzottan a hőségben. Ez a tésztaétel pont ilyen, egy pohár fehérborral kitűnő vacsora lehet.
Hozzávalók
4 főre
500 g
tagliatelle
só, bors
4 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
80 g
vaj
200 g
mascarpone
80 g
parmezán
600 g
cukkini
2 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 ek
olívaolaj
20 g
parmezán
A fokhagymás-cukkinis tagliatelle elkészítéséhez a tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben feltesszük főni.
Közben az olívaolajon elkezdjük pirítani a zúzott fokhagymát, és fél perc után hozzáadjuk a vajat. Amikor elolvadt a vaj, mehet rá a mascarpone és a reszelt parmezán. Ha felforrt, hozzáadjuk a reszelt cukkinit és az aprított petrezselymet.
Ha tetszett a Fokhagymás-cukkinis tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!