Húsételek

Franciabélszíntatár

Francia bélszíntatár

Hozzávalók
200 g
marhabélszín
2 db
csemegeuborka
(kisebb)
10 - 15 szem
kapribogyó
1 szelet
szardella
2 fej
sonkahagyma
(kisebb)
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
0.5 tk
dijoni mustár
0.5 tk
magos mustár
2 tk
ketchup
2 tk
worcester-szósz
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
pirítós

Elkészítés

A bélszínt lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd kb. 3 mm vastag szeleteket, ebből 3 mm csíkokat, majd a csíkokból 3 mm nagyságú kis kockákat vágunk. A csemegeuborkát ugyanígy vágjuk fel. A kapribogyót, a szardellát és a sonkahagymát a lehető legfinomabbra aprítjuk. A petrezselymet is finomra vágjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összekeverjük. Pirítóssal fogyasztjuk.

Francia bélszíntatár

Ezeket is nézd meg:

Pisztrángtatár diós keksszel

Zé-féle tatár beefsteak

www.streetkitchen.hu

Be kell valljam, hogy én ezt a verziót sokkal jobban szeretem, mint a „magyart”, valahogy hozzám jobban illik ez a kicsit savasabb ízvilág. A „magyarral” ellentétben itt kizárt, hogy daráljuk a marhahúst! Késsel kell nagyon apró, de még harapható textúrájú kockákat vágnunk.

Hozzávalók

2 főre
200 g
marhabélszín
2 db
csemegeuborka
(kisebb)
10 - 15 szem
kapribogyó
1 szelet
szardella
2 fej
sonkahagyma
(kisebb)
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
0.5 tk
dijoni mustár
0.5 tk
magos mustár
2 tk
ketchup
2 tk
worcester-szósz
1 db
tojássárgája
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
pirítós

A bélszínt lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd kb. 3 mm vastag szeleteket, ebből 3 mm csíkokat, majd a csíkokból 3 mm nagyságú kis kockákat vágunk. A csemegeuborkát ugyanígy vágjuk fel. A kapribogyót, a szardellát és a sonkahagymát a lehető legfinomabbra aprítjuk. A petrezselymet is finomra vágjuk, majd az összes alapanyagot alaposan összekeverjük. Pirítóssal fogyasztjuk.

Francia bélszíntatár

Ezeket is nézd meg:

Pisztrángtatár diós keksszel

Zé-féle tatár beefsteak

Ha tetszett a Francia bélszíntatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept