Sós reggelik

Fullextrásspenótos-sajtosbundáskenyér-szendvics

Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics

Hozzávalók
A töltelékhez
50 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
só, bors
80 g
cheddar
A bundázáshoz
100 ml
tej
2
tojás
só, bors
4 szelet
rozsos barna kenyér
A sütéshez
3
evőkanál olaj

Elkészítés

Felhevítünk egy serpenyőt, rádobjuk a vajat és az enyhén összezúzott fokhagymát, gyorsan beleforgatjuk a spenótot, és hagyjuk, hogy az összeessen.

A tejet egy tálban összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd ebbe áztatjuk a kenyérszeleteket. A szendvicsekhez két-két szelet közé töltjük a spenótot és a lereszelt cheddart, majd a pankomorzsába forgatjuk őket.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és kis lángon, oldalanként 4-5 perc alatt lassan megsütjük rajta a szendvicseket.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha mondanom kellene egy vega reggelit, ami kifejezetten laktató és viszonylag egészséges, akkor tuti ez lenne az. Jó, persze az egészséges részről csak a spenót gondoskodik, hiszen valójában ez egy sajturalta recept, ahol a zöld szín elsősorban a lelkiismeret-furdalás kompenzálására hivatott. Bundás kenyér sajttal és spenóttal töltve, kell ennél több?

Hozzávalók

2 főre
A töltelékhez
50 g
vaj
2 gerezd
fokhagyma
100 g
friss bébispenót
só, bors
80 g
cheddar
A bundázáshoz
100 ml
tej
2
tojás
só, bors
4 szelet
rozsos barna kenyér
A sütéshez
3
evőkanál olaj

Felhevítünk egy serpenyőt, rádobjuk a vajat és az enyhén összezúzott fokhagymát, gyorsan beleforgatjuk a spenótot, és hagyjuk, hogy az összeessen.

A tejet egy tálban összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd ebbe áztatjuk a kenyérszeleteket. A szendvicsekhez két-két szelet közé töltjük a spenótot és a lereszelt cheddart, majd a pankomorzsába forgatjuk őket.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és kis lángon, oldalanként 4-5 perc alatt lassan megsütjük rajta a szendvicseket.

Ha tetszett a Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept