Green kitchen

Glutén-éstojásmentesfasírt

Glutén- és tojásmentes fasírt

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
500 g
darált pulykahús
3 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
1 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 ek
gluténmentes zabpehely
1 ek
csicseriborsóliszt
A sütéshez
2 ek
étolaj
gluténmentes zsemlemorzsa (vagy hagyományos)

Elkészítés
  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egészen egyszerűen minden hozzávalót egy keverőtálban jó alaposan összekeverünk.

  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd lekenjük az olaj felével.

  3. Ha ezzel megvagyunk, akkor kicsi pingponglabda méretű golyókat formázunk a masszából, lelapítgatjuk őket, és a zsemlemorzsába forgatjuk.

  4. Az előkészített tepsire sorakoztatjuk a fasírtokat, és rálocsoljuk a maradék olajat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

  5. Ha készen vagyunk, akár magában is falatozhatjuk, vagy tökéletes főzelékekre feltétnek. Én rizzsel tálaltam.

www.streetkitchen.hu

Egy mentes húsgolyó, ami tökéletes útitársad lehet akár egy kirándulás alkalmával is!

pictogram

Tojásmentes

pictogram

Gluténmentes

Ha valami gyorsat, egészségeset és menteset keresel, ez a fasírt tökéletes választás lehet! Nincs benne sem glutén, sem tojás, mégis puha, ízletes és jól formázható – ráadásul hidegen és melegen is remekül megállja a helyét.

Hozzávalók

12 db fasírthoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
500 g
darált pulykahús
3 gerezd
zúzott fokhagyma
bors
1 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 ek
gluténmentes zabpehely
1 ek
csicseriborsóliszt
A sütéshez
2 ek
étolaj
gluténmentes zsemlemorzsa (vagy hagyományos)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egészen egyszerűen minden hozzávalót egy keverőtálban jó alaposan összekeverünk.

  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd lekenjük az olaj felével.

  3. Ha ezzel megvagyunk, akkor kicsi pingponglabda méretű golyókat formázunk a masszából, lelapítgatjuk őket, és a zsemlemorzsába forgatjuk.

  4. Az előkészített tepsire sorakoztatjuk a fasírtokat, és rálocsoljuk a maradék olajat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

  5. Ha készen vagyunk, akár magában is falatozhatjuk, vagy tökéletes főzelékekre feltétnek. Én rizzsel tálaltam.

Ha tetszett a Glutén- és tojásmentes fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept