Gluténmentes receptek

Gluténmentesmedvehagymáspogácsa

Gluténmentes medvehagymás pogácsa

Hozzávalók
100 ml
tej
1 mk
kristálycukor
40 g
élesztő
500 g
gluténmentes lisztkeverék
25 g
200 g
tejföl
3 db
tojássárgája
60 g
puha vaj
80 g
medvehagyma
A lekenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

Összeállítjuk a gluténmentes medvehagymás pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat és az apróra vágott medvehagymát.

Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Egyenletesre keverjük, 5 percig dagasztjuk, majd letakarva félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát. 

A tésztát gluténmentes liszttel vékonyan megszórt felületre rakjuk, és kb. 1,5-2 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (úgy, hogy minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét). 

A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük,  melegebb helyen 30-35 percig kelesztjük, majd lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 16 percig sütjük őket.

glutenmentes-medvehagymas-pogacsa
Gluténmentes medvehagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 2-2,5 óra

Íme, még néhány gluténmentes finomság:

Gluténmentes fasírt

Csirkenuggets gluténmentesen

Gluténmentes gnocchi

www.streetkitchen.hu

Ha gluténmentesen étkezel, akkor sem kell lemondanod egy finom pogácsáról. Most itt egy medvehagymás verzió, amit feltétlen próbálj ki!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 tepsihez
100 ml
tej
1 mk
kristálycukor
40 g
élesztő
500 g
gluténmentes lisztkeverék
25 g
200 g
tejföl
3 db
tojássárgája
60 g
puha vaj
80 g
medvehagyma
A lekenéshez
1 db
tojás

Összeállítjuk a gluténmentes medvehagymás pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat és az apróra vágott medvehagymát.

Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Egyenletesre keverjük, 5 percig dagasztjuk, majd letakarva félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát. 

A tésztát gluténmentes liszttel vékonyan megszórt felületre rakjuk, és kb. 1,5-2 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (úgy, hogy minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét). 

A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük,  melegebb helyen 30-35 percig kelesztjük, majd lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 16 percig sütjük őket.

glutenmentes-medvehagymas-pogacsa
Gluténmentes medvehagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 2-2,5 óra

Íme, még néhány gluténmentes finomság:

Gluténmentes fasírt

Csirkenuggets gluténmentesen

Gluténmentes gnocchi

Ha tetszett a gluténmentes medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése