Összeállítjuk a gluténmentes medvehagymás pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat és az apróra vágott medvehagymát.
Elkezdjük összedolgozni a tésztát. Egyenletesre keverjük, 5 percig dagasztjuk, majd letakarva félretesszük és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni 1 órát.
A tésztát gluténmentes liszttel vékonyan megszórt felületre rakjuk, és kb. 1,5-2 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (úgy, hogy minden kiszúrás előtt lisztezzük a forma szélét).
A pogácsákat sütőpapírral borított tepsire tesszük, melegebb helyen 30-35 percig kelesztjük, majd lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 16 percig sütjük őket.

- Elkészítési idő: kb. 2-2,5 óra