A krumplikat héjastól feltesszük főzni lobogó, sós vízben, a nagyságuktól függően kb. 20 percre. Ha elkészültek, hagyjuk picit hűlni, meghámozzuk, és egy krumplinyomón átnyomjuk, majd kiterítjük egy nyújtódeszkán. Fontos, hogy kihűljön, mikor elkezdjük összegyúrni a többi hozzávalóval.
Hozzáadunk 1 tk sót, a lisztet, a tojást és a reszelt sajtot, majd alaposan összegyúrjuk. Hosszú csíkokat nyújtunk belőle, majd négyzet alakú, formás kis darabokat vágunk. Elkezdjük felforralni hozzá a sós főzővizet, ezalatt elkészítjük a mártást.
Ehhez egy edénybe tesszük a vajat, és ahogy elolvad, jöhet rá a liszt. Adunk neki 2-3 percet, majd rádobjuk a mustárt is. Alaposan elkeverjük, és apránként elkezdjük hozzáadagolni a tejszínt, majd a tejet is. Jöhet bele só, bors, a szerecsendió és a reszelt sajtnak a nagy része (a tetejére meghagyunk egy bő maréknyit).
A gnocchikat beledobáljuk a lobogó vízbe, és néhány perc alatt megfőzzük. Akkor készültek el, ha már feljöttek a víz felszínére, ezután szűrőkanállal átszedjük őket a mártásba, és elkeverjük.
Két kicsi hőálló tálba (ha nektek nincs egyszemélyes, akkor mehet egy nagyobb edénybe is) adagoljuk a gnocchit, jöhet még rá a maradék reszelt sajt, és grill fokozaton, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre
Ahogy aranybarnára sült a sajt, kikapjuk, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: kb. 70 perc

Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi