Vegetáriánus ételek

Gombásrakotttészta

Gombás rakott tészta

Hozzávalók
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
(120 g/db)
2 ek
sűrített paradicsom
1 ek
pritaminpaprika-krém
1 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
só, bors
600 g
csiperkegomba
200 ml
vörösbor
200 ml
víz
400 g
penne
300 g
tejföl
120 g
parmezán

Elkészítés

A gombás rakott tészta elkészítéséhez először az olajat felhevítjük egy lábasban, majd alaposan lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a pritaminpaprika-krémet, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a felszeletelt gombát, és 10-12 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megvárjuk, amíg közepes lángon, 6-7 perc alatt elpárolog belőle az alkohol. Mehet hozzá a víz is, és további 20 percig főzzük.

Közben a tésztát al dentére főzzük sós, lobogó vízben, kb. 8 perc alatt. Leszűrjük, és miután elkészült a gombapörkölt, belekeverjük a tésztát.

Ezt a keveréket egy nagy tepsibe kanalazzuk, a tetejét megkenjük egy jó nagy adag tejföllel és reszelünk rá bőőőőőőőven parmezánt.

180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 25 percre, majd egyből tálalhatjuk is.

gombas-rakott-teszta
Gombás rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha kedveled a gombás ételeket, akkor hoztunk neked néhány receptet, hogy ne kelljen sokat gondolkodni, mit is főzz holnap:

Töltött gomba air fryerben

Rántott gomba

Gombás szelet

www.streetkitchen.hu

Ez egy nagyon egyszerű gombapörköltes tészta, amit megpakolunk jó sok tejföllel és parmezánnal, majd megsütjük a sütőben. Ennél komfortosabb kajára nem is lehet szükséged egy hűvös őszi napon.

pictogram

Vega

Hozzávalók

1 kb. 30x40 cm-es sütőformához
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
(120 g/db)
2 ek
sűrített paradicsom
1 ek
pritaminpaprika-krém
1 ek
fűszerpaprika
2 tk
fűszerkömény
só, bors
600 g
csiperkegomba
200 ml
vörösbor
200 ml
víz
400 g
penne
300 g
tejföl
120 g
parmezán

A gombás rakott tészta elkészítéséhez először az olajat felhevítjük egy lábasban, majd alaposan lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a pritaminpaprika-krémet, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a felszeletelt gombát, és 10-12 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a borral és megvárjuk, amíg közepes lángon, 6-7 perc alatt elpárolog belőle az alkohol. Mehet hozzá a víz is, és további 20 percig főzzük.

Közben a tésztát al dentére főzzük sós, lobogó vízben, kb. 8 perc alatt. Leszűrjük, és miután elkészült a gombapörkölt, belekeverjük a tésztát.

Ezt a keveréket egy nagy tepsibe kanalazzuk, a tetejét megkenjük egy jó nagy adag tejföllel és reszelünk rá bőőőőőőőven parmezánt.

180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 25 percre, majd egyből tálalhatjuk is.

gombas-rakott-teszta
Gombás rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha kedveled a gombás ételeket, akkor hoztunk neked néhány receptet, hogy ne kelljen sokat gondolkodni, mit is főzz holnap:

Töltött gomba air fryerben

Rántott gomba

Gombás szelet

Ha tetszett a Gombás rakott tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept