Green kitchen

Gombásvegatöltöttpadlizsán

Gombás vega töltött padlizsán

Hozzávalók
4 db
kisebb padlizsán
125 g
mozzarella
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
300 g
laskagomba
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(80 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
provence-i fűszerkeverék
1 ek
sűrített paradicsom
3 ek
250 ml
zöldségalaplé
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
2 db

Elkészítés

A padlizsánokat elfelezzük hosszában, beirdaljuk a tetejét, megsózzuk és hagyjuk állni 15 percig. Ezután leitatjuk a nedvességet, és vágott felülettel lefelé rápakoljuk egy tepsire. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Közben a raguhoz 2 evőkanál olajon megpirítjuk a szálaira szedett gombát, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe öntünk még 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a BBQ szószt és még 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a gombát, és 2-3 perc alatt beforraljuk az egészet.

A megsült padlizsán belsejét kikaparjuk úgy, hogy egy kevés maradjon benne és meg tudja tartani a tölteléket: a kikapart belsejét hozzákeverjük a gombához, majd visszatöltjük a padlizsánba. Rátépkedjük a mozzarellát és a 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megpirul a sajt. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva és a felszeletelt bagettel tálaljuk.

Gombás vega töltött padlizsán (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több finom padlizsános kaja:

Teriyaki padlizsán

Csirkés-padlizsános hamburger

Sajttal töltött kefta fetás padlizsánsalátával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A laskagomba egy tök jó alternatív megoldása a tépett húsnak: az állaga abszolút hasonlít a húsra, és szuper ízeket lehet elérni vele. Egy könnyű vacsinak vagy ebédnek tökéletes lesz ez a recept.

Hozzávalók

4 főre
4 db
kisebb padlizsán
125 g
mozzarella
A raguhoz
4 ek
olívaolaj
300 g
laskagomba
só, bors
1 fej
vöröshagyma
(80 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
provence-i fűszerkeverék
1 ek
sűrített paradicsom
3 ek
250 ml
zöldségalaplé
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
2 db

A padlizsánokat elfelezzük hosszában, beirdaljuk a tetejét, megsózzuk és hagyjuk állni 15 percig. Ezután leitatjuk a nedvességet, és vágott felülettel lefelé rápakoljuk egy tepsire. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Közben a raguhoz 2 evőkanál olajon megpirítjuk a szálaira szedett gombát, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe öntünk még 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a BBQ szószt és még 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a gombát, és 2-3 perc alatt beforraljuk az egészet.

A megsült padlizsán belsejét kikaparjuk úgy, hogy egy kevés maradjon benne és meg tudja tartani a tölteléket: a kikapart belsejét hozzákeverjük a gombához, majd visszatöltjük a padlizsánba. Rátépkedjük a mozzarellát és a 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megpirul a sajt. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva és a felszeletelt bagettel tálaljuk.

Gombás vega töltött padlizsán (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 50 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több finom padlizsános kaja:

Teriyaki padlizsán

Csirkés-padlizsános hamburger

Sajttal töltött kefta fetás padlizsánsalátával

Ha tetszett a Gombás vega töltött padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept