A görög csirkés melegszendvics elkészítéséhez először a csirkemellet pácoljuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, és bekenjük vele a húst, majd legalább 1 órára félretesszük.
A krémhez egy tálban összekeverjük a feta sajtot, a tejfölt, az apróra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót és petrezselymet, majd belenyomjuk a fokhagymát. A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és megszórjuk a sóval és a cukorral, majd félretesszük.
A húst megsózzuk, majd egy serpenyőben, közepesen erős lángon, kevés olajon, oldalanként 2-3 perc alatt körbesütjük. 180 fokos sütőben további 8-10 percig sütjük.
A bagettet félbevágjuk, megkenjük a fetás krémmel, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet. Mehet rá a karikára vágott paradicsom és a reszelt sajt, majd 220 fokos sütőben, grill fokozaton 6-8 percig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és a lila hagymával, és már élvezhetjük is ezt a fullextrás melegszendvicset.

Előkészítési idő: 10 perc
Pácolás: 60 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc+ pácolás
Még több melegszendvics:
Padlizsánkrémes melegszendvics
Mexikói melegszendvics
Kolbászos-sajtos melegszendvics