Street Kitchen

Görögösdarálthúsostöltöttpaprikaésparadicsom

Görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom

Hozzávalók
A zöldségekhez
4 db
kaliforniai paprika
4 db
nagyobb paradicsom
(120 g/db)
2 ek
olívaolaj
A töltelékhez
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
párolt rizs
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.5 db
citrom héja
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
1 gerezd
fokhagyma
A sajtszószhoz
200 g
cheddar sajt
2 tk
keményítő
650 ml
főzőtejszín
őrölt bors
80 g
bébispenót
A gremolatához
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
20 g
bébispenót
0.5 db
citrom héja
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

A töltött paprika és paradicsom elkészítésének első lépéseként a paprikák kalapját levágjuk és kicsumázzuk, a paradicsomok tetejét pedig levágjuk és egy karalábévájóval kivájjuk a közepét. A kivájt paradicsomhúst, valamint a paprikák tetejéről levágott húst apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a finomra aprított hagymát és a rizst, és sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a szerecsendiót és a citrom héját, majd hozzákeverjük az aprított zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát.

A zöldségeket megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel, majd egy kiolajozott tepsibe pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

A sajtmártáshoz a reszelt cheddart egy gyorsforralóba szórjuk a keményítővel együtt. Felöntjük tejszínnel és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Mikor már kezd forrni a tejszín, elkeverjük egy habverővel, borsozzuk és belekeverjük a spenótleveleket.

A gremolatához a zöldfűszereket és a spenótleveleket durvára vágjuk, és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a zúzott fokhagymát. Tálalásnál a tányérba szedjük a sajtmártást, beleültetjük a megsült zöldségeket, megcsorgatjuk a tepsiben maradt olajjal és megszórjuk a tetejüket gremolatával. 

gorogos-daralt-husos-toltott-paprika-es-paradicsom
Görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Paradicsomszósz helyett egy fullos sajtmártásban úsznak ezek a frankó töltött paprikák és paradicsomok. Igazi nyárias hangulatú kaja, sok-sok frissítő zöldfűszerrel!

Hozzávalók

4 főre
A zöldségekhez
4 db
kaliforniai paprika
4 db
nagyobb paradicsom
(120 g/db)
2 ek
olívaolaj
A töltelékhez
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
150 g
párolt rizs
só, bors
0.25 db
szerecsendió
0.5 db
citrom héja
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
menta
1 gerezd
fokhagyma
A sajtszószhoz
200 g
cheddar sajt
2 tk
keményítő
650 ml
főzőtejszín
őrölt bors
80 g
bébispenót
A gremolatához
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
bazsalikom
20 g
bébispenót
0.5 db
citrom héja
1 gerezd
fokhagyma

A töltött paprika és paradicsom elkészítésének első lépéseként a paprikák kalapját levágjuk és kicsumázzuk, a paradicsomok tetejét pedig levágjuk és egy karalábévájóval kivájjuk a közepét. A kivájt paradicsomhúst, valamint a paprikák tetejéről levágott húst apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a finomra aprított hagymát és a rizst, és sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a szerecsendiót és a citrom héját, majd hozzákeverjük az aprított zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát.

A zöldségeket megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel, majd egy kiolajozott tepsibe pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

A sajtmártáshoz a reszelt cheddart egy gyorsforralóba szórjuk a keményítővel együtt. Felöntjük tejszínnel és közepes lángon elkezdjük felmelegíteni. Mikor már kezd forrni a tejszín, elkeverjük egy habverővel, borsozzuk és belekeverjük a spenótleveleket.

A gremolatához a zöldfűszereket és a spenótleveleket durvára vágjuk, és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a zúzott fokhagymát. Tálalásnál a tányérba szedjük a sajtmártást, beleültetjük a megsült zöldségeket, megcsorgatjuk a tepsiben maradt olajjal és megszórjuk a tetejüket gremolatával. 

gorogos-daralt-husos-toltott-paprika-es-paradicsom
Görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 
  • Sütési idő: 30 perc

Ha tetszett a Görögös darált húsos töltött paprika és paradicsom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept