A grillezett lazac tejszínes-spenótos bulgurral elkészítéséhez a bulgurt átmossuk, és bő, sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten, bőrrel lefelé elkezdjük sütni egy kevés olívaolajon. Ha megsült a bőr, megfordítjuk a szeletet, és közepes hőfokon sütjük tovább, attól függően, hogy mennyire szeretjük átsütve. 5-7 perc kell neki.
A körethez egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerezzük, és rádobjuk a spenótot. Ha összeesett, belekeverjük a bulgurt, meglocsoljuk a citromlével, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig forraljuk, majd a lazaccal tálaljuk.

Még több lazac:
Grillezett lazac paradicsomos raguval
Lazacos-spenótos édesburgonya-püré
Lazac céklás-tökmagos salátával