Fantasztikus desszertek

Gurulósfánk

Gurulós fánk

Hozzávalók
150 ml
tej
5 g
instant élesztő
20 g
kristálycukor
200 g
rétesliszt
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
100 ml
szódavíz
2 db
tojássárgája
4 ek
olvasztott vaj
A fánkok külsejére
1 mk
őrölt fahéj
4 ek
porcukor

Elkészítés

A gurulós fánk elkészítésének első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 4-5 percet pihenni. A kétféle lisztet, a szódavizet és a tojássárgájákat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. Mikor kezd összeállni, hozzácsorgatjuk a vajat, majd simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával és 15-20 percet kelesztjük langyos helyen. 

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és kis méretű (3-4 cm-es) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. További 15 percet kelesztjük a deszkán letakarva, majd kb. 160 fokra melegített bő, forró olajban kisütjük őket. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük és még melegen meghempergetjük a fahéjjal összekevert porcukorban.

gurulos-fank
Gurulós fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • kelesztési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 3-4 perc (adagonként)

A farsang végére az ember már hajlamos úgy gondolni, hogy mostantól egy évig fánkra sem néz. Pedig vannak ám olyan verziói is ennek a bombajó édességnek, amiket jó eséllyel nem kóstoltatok még. Ezeknek a brutálisan extrás fánkreceptek akkor sem tudnátok ellenállni, ha épp degeszreettétek magatokat.

Epres cheesecake eclair fánkba zárva

Tiramisu-fánk

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel

Créme brulée fánk

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kis fánkgolyók, amikért a felnőttek és a gyerekek is odáig lesznek! Csak próbáljátok ki a receptet, ha nem hisztek nekem. :D

Hozzávalók

4 személyre
150 ml
tej
5 g
instant élesztő
20 g
kristálycukor
200 g
rétesliszt
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
100 ml
szódavíz
2 db
tojássárgája
4 ek
olvasztott vaj
A fánkok külsejére
1 mk
őrölt fahéj
4 ek
porcukor

A gurulós fánk elkészítésének első lépéseként a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, és hagyjuk 4-5 percet pihenni. A kétféle lisztet, a szódavizet és a tojássárgájákat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. Mikor kezd összeállni, hozzácsorgatjuk a vajat, majd simára dagasztjuk a tésztát kb. 10 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával és 15-20 percet kelesztjük langyos helyen. 

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és kis méretű (3-4 cm-es) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. További 15 percet kelesztjük a deszkán letakarva, majd kb. 160 fokra melegített bő, forró olajban kisütjük őket. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük és még melegen meghempergetjük a fahéjjal összekevert porcukorban.

gurulos-fank
Gurulós fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • kelesztési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 3-4 perc (adagonként)

A farsang végére az ember már hajlamos úgy gondolni, hogy mostantól egy évig fánkra sem néz. Pedig vannak ám olyan verziói is ennek a bombajó édességnek, amiket jó eséllyel nem kóstoltatok még. Ezeknek a brutálisan extrás fánkreceptek akkor sem tudnátok ellenállni, ha épp degeszreettétek magatokat.

Epres cheesecake eclair fánkba zárva

Tiramisu-fánk

Csokis ekler fánk pezsgőkrémmel

Créme brulée fánk

Ha tetszett a gurulós fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése