Alapreceptek

Házicsokipuding

Házi csokipuding

Hozzávalók
A pudinghoz
100 g
kristálycukor
15 g
cukrozatlan kakaó
20 g
étkezési keményítő
1 csipet
650 ml
tej
2 ek
vaníliaaroma
4 db
tojássárgája
80 g
étcsoki
25 g
lágy vaj
2 ek
rum vagy rumaroma
A tálaláshoz
0.5 ek
kakaópor
10 g
étcsoki

Elkészítés

A házi csokipuding elkészítéséhez egy kisebb lábasba mérjük a cukrot, a kakaót, a keményítőt, a sót, és csomómentesre keverjük a tejjel és a vaníliaaromával. 

Elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni, és forrástól számítva 2 percig forraljuk, hogy a keményítő megkösse, majd lehúzzuk a tűzről, visszahűtjük 80-82 fokra (ezt egy maghőmérővel tudod megmérni), és belekeverjük a tojássárgákat is. Forralni azért nem szabad a tojásokkal, mert kicsapódik. 

Hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládét, a vajat és a rumot, majd homogénre keverjük. 

Poharakba töltjük és lefóliázva, hogy ne bőrösödjön meg, hűtőben teljesen kihűtjük. Tálalásnál a tetejére szórhatunk még díszítésként kakaót és reszelt csokoládét.  

Házi csokipuding
Házi csokipuding (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc 
  • Hűtési idő: 2-3 óra

Ha te is óriási csokirajongó vagy, és a házi csokipuding olyan desszert, amire tutira nem mondanál nemet, akkor mutatunk még pár király verziót mellé:

Piemonti csokipuding

Avokádós csokipuding

Karamellizált banános csokipuding

www.streetkitchen.hu

Ha megkívántál egy igazi pudingot a megúszós bolti verzió helyett, akkor nincs más teendőd, mint mielőbb beszerezni a hozzávalókat, és mehet a főzés.

Hozzávalók

4 db 200 ml-es pohárhoz:
A pudinghoz
100 g
kristálycukor
15 g
cukrozatlan kakaó
20 g
étkezési keményítő
1 csipet
650 ml
tej
2 ek
vaníliaaroma
4 db
tojássárgája
80 g
étcsoki
25 g
lágy vaj
2 ek
rum vagy rumaroma
A tálaláshoz
0.5 ek
kakaópor
10 g
étcsoki

A házi csokipuding elkészítéséhez egy kisebb lábasba mérjük a cukrot, a kakaót, a keményítőt, a sót, és csomómentesre keverjük a tejjel és a vaníliaaromával. 

Elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni, és forrástól számítva 2 percig forraljuk, hogy a keményítő megkösse, majd lehúzzuk a tűzről, visszahűtjük 80-82 fokra (ezt egy maghőmérővel tudod megmérni), és belekeverjük a tojássárgákat is. Forralni azért nem szabad a tojásokkal, mert kicsapódik. 

Hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládét, a vajat és a rumot, majd homogénre keverjük. 

Poharakba töltjük és lefóliázva, hogy ne bőrösödjön meg, hűtőben teljesen kihűtjük. Tálalásnál a tetejére szórhatunk még díszítésként kakaót és reszelt csokoládét.  

Házi csokipuding
Házi csokipuding (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc 
  • Hűtési idő: 2-3 óra

Ha te is óriási csokirajongó vagy, és a házi csokipuding olyan desszert, amire tutira nem mondanál nemet, akkor mutatunk még pár király verziót mellé:

Piemonti csokipuding

Avokádós csokipuding

Karamellizált banános csokipuding

Ha tetszett a Házi csokipuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept