Alapreceptek

Háziharissa

Házi harissa

Hozzávalók
200 g
kápia paprika
100 ml
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
só, bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
chili
100 - 150 ml
víz

Elkészítés

A házi harissa elkészítéséhez először megmossuk a paprikát, majd leszárítjuk, és finomra daráljuk egy késes aprító segítségével.

Egy lábasban elkezdjük melegíteni az olívaolajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált kápia paprikát is. Kevergetve kb. 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és jöhetnek a fűszereket is (kömény, koriander, chili). Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk forrni, ameddig szép homogén pasztát nem kapunk.

A pasztát befőttesüvegben, olívaolajjal a tetején tároljuk, így a hűtőszekrényben hetekig is eláll.

Pirítósra, zöldségek mellé mártogatósnak, vagy ízesítőnek is tudjátok használni.

hazi-harissa-paszta
Házi harissa

Elkészítési idő: 40 perc

Nem csak a házi harissa van a világon! Mutatunk még több házi alapkészítményt, amit jó, ha ismertek. Ezek a receptek minden háztartásban jól jönnek, úgyhogy mentsétek el őket!

Labneh, a közel-keleti joghurtsajt

Gremolata

Így készíts házi majonézt

Buggyantott tojás, ahogy azt kell!

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

www.streetkitchen.hu

A harissa lényegében egy fűszeres paprikakrém, ami az egyik kihagyhatatlan alapanyag abban a régióban, ahonnan jöttem. Sokféleképpen használják: egytálételekben, ragukban vagy szimplán mezzeként fogyasztják. Gyerekkoromban gyakran harissás tonhalkrém volt a reggelim, olívaolajjal és friss kenyérrel. Azóta rajongója vagyok a harissának, íme, ahogyan én készítem!

Hozzávalók

2 főre
200 g
kápia paprika
100 ml
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
só, bors
1 tk
őrölt fűszerkömény
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
chili
100 - 150 ml
víz

A házi harissa elkészítéséhez először megmossuk a paprikát, majd leszárítjuk, és finomra daráljuk egy késes aprító segítségével.

Egy lábasban elkezdjük melegíteni az olívaolajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált kápia paprikát is. Kevergetve kb. 5 percig főzzük, aztán hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és jöhetnek a fűszereket is (kömény, koriander, chili). Felöntjük vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk forrni, ameddig szép homogén pasztát nem kapunk.

A pasztát befőttesüvegben, olívaolajjal a tetején tároljuk, így a hűtőszekrényben hetekig is eláll.

Pirítósra, zöldségek mellé mártogatósnak, vagy ízesítőnek is tudjátok használni.

hazi-harissa-paszta
Házi harissa

Elkészítési idő: 40 perc

Nem csak a házi harissa van a világon! Mutatunk még több házi alapkészítményt, amit jó, ha ismertek. Ezek a receptek minden háztartásban jól jönnek, úgyhogy mentsétek el őket!

Labneh, a közel-keleti joghurtsajt

Gremolata

Így készíts házi majonézt

Buggyantott tojás, ahogy azt kell!

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Ha tetszett a Házi harissa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept