A cukrot, a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, majd felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan kevergetjük az alapot, hogy csomómentes legyen. Végül beledobjuk a vajat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Miután felforrt, még párat keverünk rajta, majd poharakba szedjük, és akár langyosan, akár teljesen kihűlve fogyaszthatjuk is.
A vaníliapuding kicsik és nagyon kedvence, amit házilag is összedobhattok mindenféle macera nélkül. Így is tökéletes lesz a végeredmény, és még biztosan tudjátok is, mi került bele. :)
Hozzávalók
2 főre
50 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
(vagy 0,5 db vaníliarúd)
2 db
tojássárgája
35 g
étkezési keményítő
500 ml
tej
1 ek
vaj
A cukrot, a vaníliás cukrot vagy a vaníliarúd kikapart magjait és a tojássárgáját összekeverjük a keményítővel, majd felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan kevergetjük az alapot, hogy csomómentes legyen. Végül beledobjuk a vajat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Miután felforrt, még párat keverünk rajta, majd poharakba szedjük, és akár langyosan, akár teljesen kihűlve fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a Házi vaníliapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!