Leves
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amin lepirítjuk a felkarikázott póréhagymát és a zúzott fokhagymát 2-3 perc alatt, majd egy turmixba dobjuk a leves többi hozzávalójával együtt.
Sózzuk, borsozzuk, majd krémesre turmixoljuk. A még krémesebb eredmény érdekében a levest átpasszírozzuk egy szűrőn, és hűtőbe rakjuk minimum 1 órára, hogy jó hideg legyen.
Sajtgolyók
A reszelt sajtot elkeverjük a tojással, borsozzuk, majd a keverékből 20 g-os golyókat formázunk, amiket 10 percre a fagyasztóba dobunk.
A panírozáshoz az egyik tálba lisztet, egy másikba felvert tojást, egy harmadikba pedig panko morzsát teszünk.
A megdermesztett sajtgolyókat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és ismét a lisztben.
Ezután újra a tojás következik, végül a panko morzsa, amit alaposan rányomkodunk. Ha kész az összes golyó, visszatesszük őket a fagyasztóba 10 percre.
Egy lábasba olajat öntünk, amit kb. 190 fokosra hevítünk. Ha felmelegedett, hármasával kisütjük a sajtgolyókat kb. 1 perc alatt – ennyi idő alatt szép aranybarnára sülnek.
A levest a rántott sajtgolyókkal és apróra vágott friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.