Brutális kaják

Hortobágyitöltöttkáposzta

Hortobágyi töltött káposzta

Hozzávalók
A pörkölthöz
4 db
bőr nélküli csirkecombfilé
3 ek
olaj
3 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
só, bors
3 ek
sűrített paradicsom
1 ek
pirospaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
150 g
tejföl
A töltéshez
1 fej
kelkáposzta
A tálaláshoz
tejföl

Elkészítés

A hortobágyi töltött káposzta töltelékéhez a csirkecombfiléket nagy darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát kevés sóval és borssal. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és lepirítjuk vele. Belekeverjük a kétféle pirospaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Mehet bele a hús, és annyi víz, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük.

A főtt húst aprítógépben lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal, a visszamaradt szaftot pedig leturmixoljuk, majd hőkiegyenlítés után behabarjuk a tejföllel.

A káposztát félbevágjuk, és enyhén lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. Amikor a külső levelek már teljesen puhák, szépen lefejtjük őket, és ha még rajta van a torzsa, azt kivágjuk. 10-12 puha levélre van szükségünk, ezért ha még kell, dobjuk vissza őket a vízbe, hogy megpuhuljanak.

A leveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, feltekerjük, és a mártással, illetve ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
hortobagyi-toltott-kaposzta-kes-villa
Hortobágyi töltött káposzta

Ezek a káposztás receptek is érdekelhetnek:

Lucskos káposzta

Konfitált kacsacomb káposztás rétessel

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

www.streetkitchen.hu

Nem is tudom, hogy eddig miért nem jutott eszünkbe a két, szinte legzseniálisabb magyar ételt egy új receptben összehozni! Persze, a jó dolgokra várni kell, de hogy ennyit? A jó hír az, hogy ha nem szereted a kelkáposztát, nyugodtan használhatsz simát helyette.

Hozzávalók

4 főre
A pörkölthöz
4 db
bőr nélküli csirkecombfilé
3 ek
olaj
3 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
só, bors
3 ek
sűrített paradicsom
1 ek
pirospaprika
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
150 g
tejföl
A töltéshez
1 fej
kelkáposzta
A tálaláshoz
tejföl

A hortobágyi töltött káposzta töltelékéhez a csirkecombfiléket nagy darabokra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát kevés sóval és borssal. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és lepirítjuk vele. Belekeverjük a kétféle pirospaprikát és az őrölt köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Mehet bele a hús, és annyi víz, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük.

A főtt húst aprítógépben lezúzzuk 2-3 evőkanál szafttal, a visszamaradt szaftot pedig leturmixoljuk, majd hőkiegyenlítés után behabarjuk a tejföllel.

A káposztát félbevágjuk, és enyhén lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. Amikor a külső levelek már teljesen puhák, szépen lefejtjük őket, és ha még rajta van a torzsa, azt kivágjuk. 10-12 puha levélre van szükségünk, ezért ha még kell, dobjuk vissza őket a vízbe, hogy megpuhuljanak.

A leveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, feltekerjük, és a mártással, illetve ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
hortobagyi-toltott-kaposzta-kes-villa
Hortobágyi töltött káposzta

Ezek a káposztás receptek is érdekelhetnek:

Lucskos káposzta

Konfitált kacsacomb káposztás rétessel

Sült tarja savanyú káposztával és krumplival

Ha tetszett a Hortobágyi töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept