Húsvéti főételek

Húsvétibableves

Húsvéti bableves

Hozzávalók
300 g
tarkabab
1 fej
hagyma
1 csokor
petrezselyem
4 gerezd
fokhagyma
2 l
sonkafőző lé
2 szál
répa
(kb. 250 g / 2 szál)
1 szál
fehérrépa
2 ek
paprikakrém
1 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1 tk
pirospaprika
400 g
főtt sonka
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
1 csokor
petrezselyem
175 g
tejföl

Elkészítés

Az előző éjszakára beáztatott tarkababot egy lábasba tesszük az egészben hagyott, megpucolt hagymával, a petrezselyemmel és a fokhagymával, felöntjük a sonka főzőlevével, hogy jócskán ellepje, és elkezdjük főzni. Forrástól számítva 30 perc után hozzáadjuk a keresztben és hosszában is elfelezett répát és fehérrépát, a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor kész, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, egyet forralunk rajta, és tálalunk. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a tetejét apró kockákra vágott lila hagymával és frissen aprított petrezselyemmel, majd kanalazunk rá egy kevés tejfölt. Friss kenyérrel fogyasztjuk. 

husveti-bableves-9
Húsvéti bableves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

Még több bableves recept, ha szeretitek a tartalmas, laktató kajákat! Ezek egy szelet kenyérrel, na meg a kötelező tejföllel szuper ebédek lehetnek, ami után elég egy (két) palacsinta, és meg is van a komplett ebéd. Nem csak a húsvéti bableves van a világon, bebizonyítjuk!

Velencei bableves kagylótésztával

Expressz kolbászos bableves

Csülkös bableves csipetkével

www.streetkitchen.hu

A sonka főzőlevét a legnagyobb vétek kidobni, hiszen mennyei ételek készülhetnek belőle. Ilyen ez a húsvéti bableves is.

Hozzávalók

4 főre
300 g
tarkabab
1 fej
hagyma
1 csokor
petrezselyem
4 gerezd
fokhagyma
2 l
sonkafőző lé
2 szál
répa
(kb. 250 g / 2 szál)
1 szál
fehérrépa
2 ek
paprikakrém
1 tk
sűrített paradicsom
só, bors
1 tk
pirospaprika
400 g
főtt sonka
A tálaláshoz
0.5 fej
lila hagyma
1 csokor
petrezselyem
175 g
tejföl

Az előző éjszakára beáztatott tarkababot egy lábasba tesszük az egészben hagyott, megpucolt hagymával, a petrezselyemmel és a fokhagymával, felöntjük a sonka főzőlevével, hogy jócskán ellepje, és elkezdjük főzni. Forrástól számítva 30 perc után hozzáadjuk a keresztben és hosszában is elfelezett répát és fehérrépát, a paprikakrémet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor kész, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, egyet forralunk rajta, és tálalunk. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk a tetejét apró kockákra vágott lila hagymával és frissen aprított petrezselyemmel, majd kanalazunk rá egy kevés tejfölt. Friss kenyérrel fogyasztjuk. 

husveti-bableves-9
Húsvéti bableves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 60 perc

Még több bableves recept, ha szeretitek a tartalmas, laktató kajákat! Ezek egy szelet kenyérrel, na meg a kötelező tejföllel szuper ebédek lehetnek, ami után elég egy (két) palacsinta, és meg is van a komplett ebéd. Nem csak a húsvéti bableves van a világon, bebizonyítjuk!

Velencei bableves kagylótésztával

Expressz kolbászos bableves

Csülkös bableves csipetkével

Ha tetszett a Húsvéti bableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept