Húsételek

Ígykészítscsirketikkamasala-tházinaan-nal!

Így készíts csirke tikka masala-t házi naan-nal!

Hozzávalók
50 dkg
csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez
2 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt koriander
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
cayenne bors
1 mk
fahéj
1 mk
szerecsendió
1 mk
feketebors
A páchoz
4 ek
joghurt
4 gerezd
fokhagyma
1 db
nagy adag gyömbér
A raguhoz
1 db
kisebb adag gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
nagy vöröshagyma
vaj
200 g
hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
150 ml
habtejszín
2 ek
joghurt
A naan kenyérhez
250 g
liszt
100 ml
natúr joghurt
0.5 csomag
szárított élesztő
0.5 csomag
sütőpor
1 tk
80 ml
víz
1 ek
étolaj

Elkészítés
  1. A csirke tikka masala elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.

  2. Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 4 evőkanál joghurtot, 4 reszelt fokhagymát és egy jó darab reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.

  3. Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és amikor már szép barna színük lett, hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazzuk a paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt, és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken.

  4. Most jöhetnek a csirkék: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráfektetjük a sütőrácsot, arra pedig a csirkedarabokat és betoljuk a sütőbe 230 fokra kb. 10-12 percre. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta, és pár kocka vajjal felturbózzuk.

  5. A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük. Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.

www.streetkitchen.hu

Az a jó az indiai konyhában, hogy rengeteg fűszert lehet használni és kell is. Ez a csirke tikka masala is erről szól, fűszeres-joghurtos ragu, omolósra sült csirkecombok. Ha ez mind nem lenne elég, készítettünk hozzá egy isteni, foszlós naan kenyeret, amit jól bele kell mártani a szaftba és mind megenni!

A csirke tikka masala az egyik legnépszerűbb indiai klasszikus: krémes, fűszeres, enyhén csípős és elképesztően illatos fogás, ami mindig garantáltan feldobja a vacsoraidőt. A pácolt, grillezett csirke és a gazdag paradicsomos-masala szósz egyszerűen tökéletes párost alkot… És bár első ránézésre ijesztő lehet a sok fűszer, valójában teljesen ez egy teljesen kezdőbarát étel. Ha egyszer kipróbálod, olyan recept lesz, amihez rendszeresen visszatérsz.

A házi naan pedig pontosan az a kísérő, amiért érdemes még egy kicsit több időt szánni a főzésre. Puha, enyhén vajas tészta, amit serpenyőben is csodásan el lehet készíteni. A frissen sült naan-nal együtt a tikka masala olyan, mintha egy indiai éttermet költöztetnél a saját konyhádba!

Hozzávalók

2 személyre
50 dkg
csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez
2 tk
római kömény
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt koriander
2 tk
fűszerpaprika
1 mk
cayenne bors
1 mk
fahéj
1 mk
szerecsendió
1 mk
feketebors
A páchoz
4 ek
joghurt
4 gerezd
fokhagyma
1 db
nagy adag gyömbér
A raguhoz
1 db
kisebb adag gyömbér
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
nagy vöröshagyma
vaj
200 g
hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
150 ml
habtejszín
2 ek
joghurt
A naan kenyérhez
250 g
liszt
100 ml
natúr joghurt
0.5 csomag
szárított élesztő
0.5 csomag
sütőpor
1 tk
80 ml
víz
1 ek
étolaj

Elkészítés

  1. A csirke tikka masala elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.

  2. Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 4 evőkanál joghurtot, 4 reszelt fokhagymát és egy jó darab reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.

  3. Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és amikor már szép barna színük lett, hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazzuk a paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt, és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken.

  4. Most jöhetnek a csirkék: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráfektetjük a sütőrácsot, arra pedig a csirkedarabokat és betoljuk a sütőbe 230 fokra kb. 10-12 percre. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta, és pár kocka vajjal felturbózzuk.

  5. A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük. Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.

A főzéshez jól jön egy mély, vastag aljú serpenyő vagy wok, hogy a szósz szépen besűrűsödjön, a naan sütéséhez pedig egy tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyő a legtökéletesebb. Variálhatod a receptet úgy is, hogy a csirke helyett halloumit vagy zöldségeket használsz, vagy extra krémessé teheted kókusztejjel. A naan-ra tehetsz fokhagymás vajat, szezámmagot, koriandert vagy akár sajtot is — minden verzió működik.

Próbáld ki az indiai konyha alábbi különlegességeit is:

Indiai csicseriborsó-ragu

Indiai karácsony: mughlai csirke

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Ha tetszett az így készíts csirke tikka masala-t házi naan-nal! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése