Ázsiai kaják

Indiaivajaskarfiolegészbensültcsirkemellel

Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel

Hozzávalók
250 ml
tejszín
A karfiolhoz
1 db
egész karfiol
(kb. 700 g)
50 ml
étolaj
só, bors
1 mk
római kömény
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
2 tk
garam masala
2 tk
őrölt chilipehely
1 tk
füstölt fűszerpaprika
400 g
konzerv darabolt paradicsom
0.5 db
lime leve
A pirított lime-hoz
0.5 db
lime
A csirkemellhez
600 g
csirkemell
só, bors
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
600 g
párolt rizs
0.5 csokor
friss koriander
80 g
vaj

Elkészítés

Az indiai vajas karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

A raguhoz vajat melegítünk egy serpenyőben, közepes lángon 4-5 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a garam masalát, a chilit és a füstölt paprikát, átkeverjük, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd belefacsarjuk a lime levét és felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a megsült karfiolokat és ha szükséges, megsózzuk. 

A lime-gerezdeket száraz, tűzforró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk, hogy a benne lévő cukor szépen karamellizálódjon.

A csirkemellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és magas hőfokon, oldalanként kb. 2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd betesszük a 160 fokos sütőbe 9-12 percre (a sütési idő a hús méretétől függ). A ragut és a felszeletelt csirkét rizzsel tálaljuk, végül a sült lime-mal és korianderrel díszítjük.

indiai vajas karfiol
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
indiai vajas karfiol soproni mangó
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több cuccos karfiol recept:

Szójaszószos-BBQ-s karfiolsteak

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha ezt az ételt elkészíted, számolni kell azzal, hogy főzés közben átkopog a szomszéd, hogy ebből bizony ő is kér, mert olyan finom illatok lepték el még az ő lakását is. És nemcsak az illata, de az íze is ellenállhatatlan. Pláne, ha szereted a keleties ízvilágot. ;)

Hozzávalók

4 főre
250 ml
tejszín
A karfiolhoz
1 db
egész karfiol
(kb. 700 g)
50 ml
étolaj
só, bors
1 mk
római kömény
A raguhoz
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
2 tk
garam masala
2 tk
őrölt chilipehely
1 tk
füstölt fűszerpaprika
400 g
konzerv darabolt paradicsom
0.5 db
lime leve
A pirított lime-hoz
0.5 db
lime
A csirkemellhez
600 g
csirkemell
só, bors
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
600 g
párolt rizs
0.5 csokor
friss koriander
80 g
vaj

Az indiai vajas karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

A raguhoz vajat melegítünk egy serpenyőben, közepes lángon 4-5 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. Belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a garam masalát, a chilit és a füstölt paprikát, átkeverjük, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Közepes lángon 8-10 percig főzzük, majd belefacsarjuk a lime levét és felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a megsült karfiolokat és ha szükséges, megsózzuk. 

A lime-gerezdeket száraz, tűzforró serpenyőben, oldalanként fél-fél perc alatt megpirítjuk, hogy a benne lévő cukor szépen karamellizálódjon.

A csirkemellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben és magas hőfokon, oldalanként kb. 2 perc alatt körbepirítjuk a húst, majd betesszük a 160 fokos sütőbe 9-12 percre (a sütési idő a hús méretétől függ). A ragut és a felszeletelt csirkét rizzsel tálaljuk, végül a sült lime-mal és korianderrel díszítjük.

indiai vajas karfiol
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
indiai vajas karfiol soproni mangó
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több cuccos karfiol recept:

Szójaszószos-BBQ-s karfiolsteak

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal

Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Ha tetszett az Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept