A fokhagymát lezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a köményt. A citrom héját is belereszeljük, és ha savanyúbban szeretitek, a levét is belefacsarhatjátok. A céklakonzervet lecsepegtetjük, és jól összekeverjük a joghurtos alappal. Tálalás előtt jó, ha áll a hűtőben fél órát.
Ha tényleg semmi időtök sincs, de odafigyeltek a napi 5-szöri zöldség-gyümölcsre, akkor tényleg 5 perc alatt össze tudjátok dobni ezt a céklás salit.
Hozzávalók
4 főre
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
200 g
görög joghurt
só, bors
1 tk
őrölt kömény
1 db
citrom héja
600 g
gőzben párolt céklakocka
(2 konzerv)
A fokhagymát lezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a köményt. A citrom héját is belereszeljük, és ha savanyúbban szeretitek, a levét is belefacsarhatjátok. A céklakonzervet lecsepegtetjük, és jól összekeverjük a joghurtos alappal. Tálalás előtt jó, ha áll a hűtőben fél órát.
Ha tetszett a Joghurtos céklasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!