Padlizsános receptek

Joghurtospadlizsánsalátapirítottmagvakkal

Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal

Hozzávalók
só, bors
2 db
padlizsán
(300 g/db)
120 g
rizsliszt
bő olaj a sütéshez
450 g
görög joghurt
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom
1 tk
fehér szezámmag
1 tk
fekete szezámmag
1 tk
tökmag
1 tk
napraforgómag
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

A joghurtos padlizsánsaláta elkészítéséhez először a padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, meghintjük a rizsliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a 180 fokra melegített, bő olajban szép piroskásra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Az öntethez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet (amiből pár levéllel félreteszünk a tálaláshoz), a citrom kifacsart levét és sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a kihűlt, ropogós padlizsánkockákat. 

Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a magokat. Tálba szedjük a padlizsánsalátát, megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal és pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

joghurtos-padlizsansalata-piritott-magvakkal
Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Odáig vagytok a padlizsánért? Akkor ezeket a recepteket is csekkoljátok:

Parmezános padlizsánsaláta

Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs

Padlizsánpörkölt

www.streetkitchen.hu

Ezt a salátát bármikor magam elé tudom venni, hogy betoljak egy nagy tányérral. Pazar kiegészítője lehet sülteknek, de akár vega főételként is megállja a helyét.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 főre
só, bors
2 db
padlizsán
(300 g/db)
120 g
rizsliszt
bő olaj a sütéshez
450 g
görög joghurt
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom
1 tk
fehér szezámmag
1 tk
fekete szezámmag
1 tk
tökmag
1 tk
napraforgómag
2 ek
olívaolaj

A joghurtos padlizsánsaláta elkészítéséhez először a padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, meghintjük a rizsliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd a 180 fokra melegített, bő olajban szép piroskásra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Az öntethez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott lila hagymát és petrezselymet (amiből pár levéllel félreteszünk a tálaláshoz), a citrom kifacsart levét és sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a kihűlt, ropogós padlizsánkockákat. 

Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk a magokat. Tálba szedjük a padlizsánsalátát, megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk az olívaolajjal és pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

joghurtos-padlizsansalata-piritott-magvakkal
Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Odáig vagytok a padlizsánért? Akkor ezeket a recepteket is csekkoljátok:

Parmezános padlizsánsaláta

Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs

Padlizsánpörkölt

Ha tetszett a Joghurtos padlizsánsaláta pirított magvakkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept