Tészták

Ilyetmégnemettél!Ittakacsás-cukkinislasagne!

Ilyet még nem ettél! Itt a kacsás-cukkinis lasagne!

Hozzávalók
75 g
vaj
25 g
vaj
szerecsendió
2 db
kacsamell
50 ml
olívaolaj
2 db
közepes cukkini
6 gerezd
fokhagyma
kakukkfű
500 g
lasagne tészta
200 g
sajt
A besamelhez:
3 ek
liszt
1 l
tej
só, bors
A pecsenyeléhez:
a kacsa kiolvadt zsírjából egy kevés
100 ml
rosé bor

Elkészítés
A kacsát sózzuk és borsozzuk, majd egy száraz grillserpenyőben először bőrös oldalával lefelé, majd a húsos oldalán is, nagyjából 3-3 percig sütjük. Mehet be a 150 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Kivesszük és félretesszük pihenni a húst. Így lesz tökéletesen rozé.  A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd kb. 20 perc alatt megpároljuk benne a cukkinit, jelentős mennyiségű zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kakukkfűvel. Egy lábasban felolvasztunk 75 g vajat, rászórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük,  apránként adagolva és habverővel folyamatosan kevergetve tejet öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg közepesen sűrű besamel nem lesz belőle. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
Elkészítjük a koncentrált kacsa pecsenyelevet: a tepsiben maradt zsírból leöntünk, hogy csak egy kevés maradjon benne, majd felöntjük a borral és alacsony lángon - hogy nehogy “felrobbanjon” az elegy - felére redukáljuk a szószt. Ekkor tesszük bele a vajat, amitől selymes lesz a szósz. 
A kacsát a pihentetés után 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy sütőtál aljára teszünk a besamel mártásból egy adagot, elterítjük egyenletesen az edény alján. Mehet rá egy réteg lasagne tészta és a tetejére újabb adag mártás. Erre teszünk a cukkinis keverékből és egyenletesen a kacsaszeletekből is, és meglocsoljuk a pecsenyelével is. Újabb réteg tészta és ismét besamel, majd a cukkinis-kacsás varázslat. Az egészet egy tésztaréteggel fejezzük be és besamellel borítjuk be. Mehet rá egy hatalmas adag reszelt sajt, és irány a 170 fokra előmelegített sütő. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

www.streetkitchen.hu

Rétegezd az élvezeteket! Lasagne kicsit másképp! Rozé kacsamellel, fokhagymás cukkinivel, egészen egyszerűen abbahagyhatatlan! Vigyázz, mert robban!!!! És tényleg, ezért a pecsenyelevet csak nagyon alacsony hőfokon főzd össze!

Hozzávalók

4 főre
75 g
vaj
25 g
vaj
szerecsendió
2 db
kacsamell
50 ml
olívaolaj
2 db
közepes cukkini
6 gerezd
fokhagyma
kakukkfű
500 g
lasagne tészta
200 g
sajt
A besamelhez:
3 ek
liszt
1 l
tej
só, bors
A pecsenyeléhez:
a kacsa kiolvadt zsírjából egy kevés
100 ml
rosé bor
A kacsát sózzuk és borsozzuk, majd egy száraz grillserpenyőben először bőrös oldalával lefelé, majd a húsos oldalán is, nagyjából 3-3 percig sütjük. Mehet be a 150 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Kivesszük és félretesszük pihenni a húst. Így lesz tökéletesen rozé.  A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, majd kb. 20 perc alatt megpároljuk benne a cukkinit, jelentős mennyiségű zúzott fokhagymával, sóval, borssal és kakukkfűvel. Egy lábasban felolvasztunk 75 g vajat, rászórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük,  apránként adagolva és habverővel folyamatosan kevergetve tejet öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg közepesen sűrű besamel nem lesz belőle. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
Elkészítjük a koncentrált kacsa pecsenyelevet: a tepsiben maradt zsírból leöntünk, hogy csak egy kevés maradjon benne, majd felöntjük a borral és alacsony lángon - hogy nehogy “felrobbanjon” az elegy - felére redukáljuk a szószt. Ekkor tesszük bele a vajat, amitől selymes lesz a szósz. 
A kacsát a pihentetés után 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy sütőtál aljára teszünk a besamel mártásból egy adagot, elterítjük egyenletesen az edény alján. Mehet rá egy réteg lasagne tészta és a tetejére újabb adag mártás. Erre teszünk a cukkinis keverékből és egyenletesen a kacsaszeletekből is, és meglocsoljuk a pecsenyelével is. Újabb réteg tészta és ismét besamel, majd a cukkinis-kacsás varázslat. Az egészet egy tésztaréteggel fejezzük be és besamellel borítjuk be. Mehet rá egy hatalmas adag reszelt sajt, és irány a 170 fokra előmelegített sütő. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett az Ilyet még nem ettél! Itt a kacsás-cukkinis lasagne! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept