Megúszós sütik

Kamudiós-szilvásrugelach

Kamu diós-szilvás rugelach
Kamu diós-szilvás rugelach tányéron

Hozzávalók
100 g
étcsoki
180 g
sűrű szilvalekvár
120 g
darált dió
Az összeállításhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojássárgája
2 ek
barna cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 ek
tej

Elkészítés
  1. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk egy fémtálban, majd mikor felolvadt, hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót, hogy egy szép, homogén krémet kapjunk.

  2. A leveles tésztákból 10-10 darab nagyjából egyenlő háromszöget vágunk úgy, hogy a hosszabbik oldalától indítjuk a kést és a szemköztiig vágjuk rézsútosan. Ezután a háromszögeket megkenjük a diós-szilvás krémmel és az aljuktól indulva szorosan feltekerjük, mint egy kiflit. Ha nem tudod a konyhában a 20 fokos hőmérsékletet tartani, a tésztákat a felvágás után rakd be a fagyasztóba pár percre, vagy a hűtőbe negyedórára, a feltekerés után pedig nyugodtan visszateheted a hűtőbe még egy kicsit pihenni.

  3. A kis rugelachokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Kikeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat és a tejet, majd vékonyan és egyenletesen lekenjük vele a péksütiket. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

A Karácsonyi receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez az instant péksüti annnnnyira jó szerintünk, hogy érdemes belőle dupla adagot készíteni. Tökéletes partifalatka, vagy éppen reggeli a család apraja-nagyjának. Egy biztos: összedobni is legalább olyan egyszerű lesz, mint utána bepuszilni.

Az otthon készített péksütiknek megvan a maga varázsa, főleg, ha a családdal együtt álltok neki a sütésnek. Ez a kamu diós-szilvás rugelach annyira egyszerű, hogy a gyerekek is be tudnak segíteni!

Hozzávalók

20 darabhoz
100 g
étcsoki
180 g
sűrű szilvalekvár
120 g
darált dió
Az összeállításhoz
2 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
1 db
tojássárgája
2 ek
barna cukor
1 tk
őrölt fahéj
1 ek
tej

Elkészítés

  1. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk egy fémtálban, majd mikor felolvadt, hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót, hogy egy szép, homogén krémet kapjunk.

  2. A leveles tésztákból 10-10 darab nagyjából egyenlő háromszöget vágunk úgy, hogy a hosszabbik oldalától indítjuk a kést és a szemköztiig vágjuk rézsútosan. Ezután a háromszögeket megkenjük a diós-szilvás krémmel és az aljuktól indulva szorosan feltekerjük, mint egy kiflit. Ha nem tudod a konyhában a 20 fokos hőmérsékletet tartani, a tésztákat a felvágás után rakd be a fagyasztóba pár percre, vagy a hűtőbe negyedórára, a feltekerés után pedig nyugodtan visszateheted a hűtőbe még egy kicsit pihenni.

  3. A kis rugelachokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Kikeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat és a tejet, majd vékonyan és egyenletesen lekenjük vele a péksütiket. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket.

kamu-dios-szilvas-rugelach (2)
Kamu diós-szilvás rugelach (Fotó: Puskás Nóri)
  • Elkészítési idő: 25 perc

  • Sütési idő: 15 perc

A hagyományosan félhold alakúra formázott rugelach ízét úgy variálhatod, ahogy csak szeretnéd! Ha a diós-szilvás verziót már kimaxoltad, próbáld ki bátran mákkal, csokikrémmel vagy valamilyen extrább lekvárral. Így mindig egy új oldaláról ismerheted meg ezt a sütit!

Ha a kamu diós-szilvás rugelach után további gyors, otthoni péksütiket is falnátok, akkor válogassatok további receptjeinkből is!

Szilvás papucs

Diós-pisztáciás csavart

Körtés-csokis szerelmeslevél

Ha tetszett a kamu diós-szilvás rugelach receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése