Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk egy fémtálban, majd mikor felolvadt, hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót, hogy egy szép, homogén krémet kapjunk.
A leveles tésztákból 10-10 darab nagyjából egyenlő háromszöget vágunk úgy, hogy a hosszabbik oldalától indítjuk a kést és a szemköztiig vágjuk rézsútosan. Ezután a háromszögeket megkenjük a diós-szilvás krémmel és az aljuktól indulva szorosan feltekerjük, mint egy kiflit. Ha nem tudod a konyhában a 20 fokos hőmérsékletet tartani, a tésztákat a felvágás után rakd be a fagyasztóba pár percre, vagy a hűtőbe negyedórára, a feltekerés után pedig nyugodtan visszateheted a hűtőbe még egy kicsit pihenni.
A kis rugelachokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Kikeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat és a tejet, majd vékonyan és egyenletesen lekenjük vele a péksütiket. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket.
Kamudiós-szilvásrugelach

Ez az instant péksüti annnnnyira jó szerintünk, hogy érdemes belőle dupla adagot készíteni. Tökéletes partifalatka, vagy éppen reggeli a család apraja-nagyjának. Egy biztos: összedobni is legalább olyan egyszerű lesz, mint utána bepuszilni.
Az otthon készített péksütiknek megvan a maga varázsa, főleg, ha a családdal együtt álltok neki a sütésnek. Ez a kamu diós-szilvás rugelach annyira egyszerű, hogy a gyerekek is be tudnak segíteni!
Hozzávalók
Az összeállításhoz
Elkészítés
Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk egy fémtálban, majd mikor felolvadt, hozzákeverjük a lekvárt és a darált diót, hogy egy szép, homogén krémet kapjunk.
A leveles tésztákból 10-10 darab nagyjából egyenlő háromszöget vágunk úgy, hogy a hosszabbik oldalától indítjuk a kést és a szemköztiig vágjuk rézsútosan. Ezután a háromszögeket megkenjük a diós-szilvás krémmel és az aljuktól indulva szorosan feltekerjük, mint egy kiflit. Ha nem tudod a konyhában a 20 fokos hőmérsékletet tartani, a tésztákat a felvágás után rakd be a fagyasztóba pár percre, vagy a hűtőbe negyedórára, a feltekerés után pedig nyugodtan visszateheted a hűtőbe még egy kicsit pihenni.
A kis rugelachokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Kikeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a fahéjat és a tejet, majd vékonyan és egyenletesen lekenjük vele a péksütiket. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük őket.
-VkZQU5.webp)
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 15 perc
A hagyományosan félhold alakúra formázott rugelach ízét úgy variálhatod, ahogy csak szeretnéd! Ha a diós-szilvás verziót már kimaxoltad, próbáld ki bátran mákkal, csokikrémmel vagy valamilyen extrább lekvárral. Így mindig egy új oldaláról ismerheted meg ezt a sütit!
Ha a kamu diós-szilvás rugelach után további gyors, otthoni péksütiket is falnátok, akkor válogassatok további receptjeinkből is!
Ha tetszett a kamu diós-szilvás rugelach receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
-dNXstA.webp)


