A szilvás papucs pudingos töltelékéhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, ezután hozzáadjuk a cukrot, és egy lábasban, közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve készre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kissé kihűlni.
A szilvás töltelékhez a szilvát kimagozzuk, elfelezzük, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral, majd jól összekeverjük.
A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Két átlósan elhelyezkedő csücsök közötti 4-5 cm-es sávot megkenjük a pudinggal, ráhelyezünk 2 db fél szilvát, majd a másik két csücsök közül az egyiket lekenjük vízzel, és összetapasztjuk a két sarkot úgy, hogy egy „papucsot” kapjunk. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 20 perc
Összesen: 30 perc