Instant

Káposztásgnocchi

Káposztás gnocchi

Hozzávalók
1 kg
fejes káposzta
120 g
kristálycukor
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
500 g
bolti gnocchi
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
frissen őrölt bors

Elkészítés

A káposztás gnocchi elkészítéséhez először a fejes káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, míg ki nem engedi a levét. 

Közben egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ha elérte a világossárgás színt, mehet bele az olaj, a finomra vágott vöröshagyma, a kinyomkodott káposzta és a bors. Erősebb lángra kapcsolunk, és többszöri kevergetés mellett szépen megpirítjuk a káposztát, amíg parádés aranybarna színt nem kap. 

Kifőzzük a gnocchit a csomagon leírtak alapján, és összeforgatjuk a pirított káposztával. Itt jön a recept vízválasztó része: tálalásnál porcukrot, frissen őrölt borsot vagy éppen mindkettőt szórunk a tetejére. 

kaposztas-gnocchi
Káposztás gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept gnocchiból:

„Krumplis tészta” gnocchi

Aranygaluska gnocchi

Megúszós gnocchi and cheese

www.streetkitchen.hu

Két tábor létezik, ha káposztás cvekedliről van szó: vannak, akik cukorral, és vannak, akik borsosan szeretik. Na jó, van egy titkos harmadik is, akik a kettőt kombinálják, én közéjük tartozom. :) Egy biztos, kevés olyan ember akad, aki ne imádná a káposztás tésztát. Most annyit csavartunk rajta, hogy tészta helyett gnocchival kevertük össze, így még kiadósabb lett.

Hozzávalók

4 főre
1 kg
fejes káposzta
120 g
kristálycukor
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
bors
500 g
bolti gnocchi
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
frissen őrölt bors

A káposztás gnocchi elkészítéséhez először a fejes káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk. Állni hagyjuk, míg ki nem engedi a levét. 

Közben egy lábosban, közepes hőmérsékleten cukrot karamellizálunk. Ha elérte a világossárgás színt, mehet bele az olaj, a finomra vágott vöröshagyma, a kinyomkodott káposzta és a bors. Erősebb lángra kapcsolunk, és többszöri kevergetés mellett szépen megpirítjuk a káposztát, amíg parádés aranybarna színt nem kap. 

Kifőzzük a gnocchit a csomagon leírtak alapján, és összeforgatjuk a pirított káposztával. Itt jön a recept vízválasztó része: tálalásnál porcukrot, frissen őrölt borsot vagy éppen mindkettőt szórunk a tetejére. 

kaposztas-gnocchi
Káposztás gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept gnocchiból:

„Krumplis tészta” gnocchi

Aranygaluska gnocchi

Megúszós gnocchi and cheese

Ha tetszett a Káposztás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept