A kelkáposztaleveleket forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, majd hideg vízbe szedjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a legyalult fejes káposztát, majd sózva, borsozva barnára pirítjuk. Lepirítjuk a savanyú káposztát is, majd egy keverőtálban összekeverjük a kétféle káposztát, hozzáadjuk a főtt rizst, a majoránnát és a köményt, majd egynemű, nem túl nedves tölteléket keverünk.
A kelkáposztalevelek vastag ereit levágjuk, a közepükre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük úgy, hogy a szélét tekerés előtt behajtjuk, de ha úgy kényelmes, be is nyomkodhatjuk a széleket.
A mártáshoz az olajon, egy közepes lábasban, közepes lángon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 10 percig pirítjuk együtt. Felöntjük a tejszínnel és a káposztalével, sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforraljuk.
Egy sütőtál aljára öntjük a tejszínes, káposztás mártást, beleültetjük a megtöltött keltekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a tetejük kissé megpirul és a mártás besűrűsödik körülöttük.
Káposztávaltöltöttkáposzta
Ha a káposzták összefognának, ezt főznék ebédre. Káposztás, krémes, illatos – és gyanúsan finom.
Vega
Tojásmentes
Ez a káposztával töltött káposzta igazi szentháromság: kelkáposzta, fejes káposzta és savanyú káposzta együtt alkotják a tökéletes töltött tekercset. A rizses, fűszeres töltelék krémes, káposztás mártáságyon sül össze, így nemcsak ízgazdag, hanem szaftos is marad. Kezdők is bátran belevághatnak, hiszen a keltekercsek formázása egyszerűbb, mint elsőre tűnik – csak egy kis gyakorlat, és megy, mint a karikacsapás!
Hozzávalók
A mártáshoz
Elkészítés
A kelkáposztaleveleket forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre, majd hideg vízbe szedjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a legyalult fejes káposztát, majd sózva, borsozva barnára pirítjuk. Lepirítjuk a savanyú káposztát is, majd egy keverőtálban összekeverjük a kétféle káposztát, hozzáadjuk a főtt rizst, a majoránnát és a köményt, majd egynemű, nem túl nedves tölteléket keverünk.
A kelkáposztalevelek vastag ereit levágjuk, a közepükre halmozzuk a tölteléket, feltekerjük úgy, hogy a szélét tekerés előtt behajtjuk, de ha úgy kényelmes, be is nyomkodhatjuk a széleket.
A mártáshoz az olajon, egy közepes lábasban, közepes lángon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd kb. 10 percig pirítjuk együtt. Felöntjük a tejszínnel és a káposztalével, sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforraljuk.
Egy sütőtál aljára öntjük a tejszínes, káposztás mártást, beleültetjük a megtöltött keltekercseket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a tetejük kissé megpirul és a mártás besűrűsödik körülöttük.

Ha a klasszikus töltött káposzta mindig is a kedvenced volt, de most valami könnyedebbre, húsmentes verzióra vágysz, ez a recept tökéletes választás. Egy kis tejföllel megcsorgatva, friss kenyérrel vagy akár magában is mennyei. Őszi-téli estékre ideális, amikor a komfortkajáké a főszerep. És ne lepődj meg, ha a húsevők is repetát kérnek belőle!
Ha bejött a káposztával töltött káposzta, próbáld ki ezeket a húsmentes, laktató ételeket is:
Ha tetszett a káposztával töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



