Street Kitchen

Karácsonyizöldségkrémleves

Karácsonyi zöldségkrémleves

Hozzávalók
50 g
vaj
1 kg
sütőtök
4 db
kelbimbó
olívaolaj
só, bors
200 g
krumpli
2 fej
fokhagyma egészben
2 fej
salottahagyma
3 - 4 levél
zsálya
3 ek
szárított vörös áfonya
1 db
narancs leve és reszelt héja
1.5 - 2 l
zöldségalaplé

Elkészítés

A karácsonyi zöldségkrémleves elkészítéséhez először a sütőtököt megtisztítjuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, és egy tepsire rakjuk. A kelbimbót vékonyan felszeleteljük, összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal, sóval, borssal, és a tök mellé tesszük. A krumplit 2-3 cm-es kockákra vágjuk, ezt is összeforgatjuk szintén egy evőkanál olajjal, sóval, borssal, és ezt is a tepsire rakjuk.

A fokhagymákat elfelezzük, alufóliába csomagoljuk, és ez is mehet a tepsire. Érdemes kicsit elkülönítve, mert a kelbimbóchipset hamarabb ki kell szedni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 30-35 percig  sütjük a krumplit, a fokhagymát és a sütőtököt, viszont a kelbimbót 8 perc után kivesszük. 

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, belerakjuk az apróra vágott hagymát, illetve a zsályát, és lepirítjuk. Belerakjuk a héjából kinyomkodott, megsült fokhagymát, a sütőtököt, a krumplit, a vörös áfonyát, narancs levét és a héját, felöntjük  alaplével, és 10 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk, és a sült kelbimbóval tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

karácsonyi zöldségkrémleves
Karácsonyi zöldségkrémleves

Még több ünnepi krémleves:

Fűszeres birsalmakrémleves mandulachipsszel

Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

www.streetkitchen.hu

Nem állítom, hogy ha egy receptben vörös áfonyát és kelbimbót használunk, akkor karácsonyi lesz, de ezt a levest tényleg annyira feldobták, hogy abszolút megállja a helyét az ünnepi asztalon.

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
1 kg
sütőtök
4 db
kelbimbó
olívaolaj
só, bors
200 g
krumpli
2 fej
fokhagyma egészben
2 fej
salottahagyma
3 - 4 levél
zsálya
3 ek
szárított vörös áfonya
1 db
narancs leve és reszelt héja
1.5 - 2 l
zöldségalaplé

A karácsonyi zöldségkrémleves elkészítéséhez először a sütőtököt megtisztítjuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, és egy tepsire rakjuk. A kelbimbót vékonyan felszeleteljük, összeforgatjuk 1 evőkanál olajjal, sóval, borssal, és a tök mellé tesszük. A krumplit 2-3 cm-es kockákra vágjuk, ezt is összeforgatjuk szintén egy evőkanál olajjal, sóval, borssal, és ezt is a tepsire rakjuk.

A fokhagymákat elfelezzük, alufóliába csomagoljuk, és ez is mehet a tepsire. Érdemes kicsit elkülönítve, mert a kelbimbóchipset hamarabb ki kell szedni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 30-35 percig  sütjük a krumplit, a fokhagymát és a sütőtököt, viszont a kelbimbót 8 perc után kivesszük. 

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, belerakjuk az apróra vágott hagymát, illetve a zsályát, és lepirítjuk. Belerakjuk a héjából kinyomkodott, megsült fokhagymát, a sütőtököt, a krumplit, a vörös áfonyát, narancs levét és a héját, felöntjük  alaplével, és 10 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk, és a sült kelbimbóval tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

karácsonyi zöldségkrémleves
Karácsonyi zöldségkrémleves

Még több ünnepi krémleves:

Fűszeres birsalmakrémleves mandulachipsszel

Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Sült fokhagymás burgonyakrémleves

Ha tetszett a Karácsonyi zöldségkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept