Hozzávalók
- 1 üveg birsalmabefőtt (800 g-os kiszerelés)
- 50 g vaj
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db narancs
- 1 ek méz
- 1 ½ liter víz
- 100 ml habtejszín
A mandulachipshez
- 80 g nyers, szeletelt mandula
- 20 g vaj
- 1 csipet só
Hozzávalók
- 1 üveg birsalmabefőtt (800 g-os kiszerelés)
- 50 g vaj
- 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db narancs
- 1 ek méz
- 1 ½ liter víz
- 100 ml habtejszín
A mandulachipshez
- 80 g nyers, szeletelt mandula
- 20 g vaj
- 1 csipet só
A fűszeres birsalmakrémleves elkészítéshez a birsalmát lecsepegtetjük és a vajon 1-2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, ráreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a levét is. Meglocsoljuk a mézzel, felöntjük a vízzel és 5-6 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt és ha sűrűnek találjuk, egy kevés vizet még öntünk hozzá.
A mandulachipshez a mandulát megpirítjuk a vajon, megsózzuk és ezzel tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a fűszeres birsalmakrémleves mandulachipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha szereted a forró krémleveseket, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak:
Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal