A karalábéleves elkészítéséhez a hagymát apróra, a karalábét pedig 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban közepesen erős lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a karalábékockákat, és közepes lángon, 3-4 percig még ezt is pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a karalábé.
Közben a galuskához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Nagyjából 1 cm-es galuskákat csipkedünk a forró levesbe, és még pár percig főzzük, hogy megfőjön a galuska is.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta, és kész is van a levesünk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a citromlével ízesítjük.

- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: 30 perc
- Összesen: 35 perc
Még több karalábés finomság:
Karalábéleves friss kaporral és tejföllel