Street Kitchen

Karalábélevesgaluskával

Karalábéleves galuskával

Hozzávalók
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
3 db
karalábé
(kb. 400 g tisztítva/3 db)
2 ek
olaj
só, bors
1.5
liter víz
100 g
tejföl
1 ek
liszt
1 csokor
petrezselyemzöld
0.25 db
citrom leve
A galuskához
1 db
tojás
30 g
vaj
1 csipet
55 g
liszt

Elkészítés

A karalábéleves elkészítéséhez a hagymát apróra, a karalábét pedig 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban közepesen erős lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Rádobjuk a karalábékockákat, és közepes lángon, 3-4 percig még ezt is pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a karalábé.

Közben a galuskához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Nagyjából 1 cm-es galuskákat csipkedünk a forró levesbe, és még pár percig főzzük, hogy megfőjön a galuska is.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta, és kész is van a levesünk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a citromlével ízesítjük.

Karalábéleves galuskával
Karalábéleves galuskával
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 35 perc

Még több karalábés finomság:

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Vegán karalábés-gombás rizottó

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

www.streetkitchen.hu

Egy príma karalábéleves ebédre vagy vacsorára mindig jól jön. Ne is keresgéljetek tovább, mert itt van egy egyszerű, finom, klasszikus verzió.

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
3 db
karalábé
(kb. 400 g tisztítva/3 db)
2 ek
olaj
só, bors
1.5
liter víz
100 g
tejföl
1 ek
liszt
1 csokor
petrezselyemzöld
0.25 db
citrom leve
A galuskához
1 db
tojás
30 g
vaj
1 csipet
55 g
liszt

A karalábéleves elkészítéséhez a hagymát apróra, a karalábét pedig 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban közepesen erős lángon felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk.

Rádobjuk a karalábékockákat, és közepes lángon, 3-4 percig még ezt is pirítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10-15 percig főzzük, hogy megpuhuljon a karalábé.

Közben a galuskához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a sót, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Nagyjából 1 cm-es galuskákat csipkedünk a forró levesbe, és még pár percig főzzük, hogy megfőjön a galuska is.

A tejfölt elkeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Még egyet forralunk rajta, és kész is van a levesünk. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és a citromlével ízesítjük.

Karalábéleves galuskával
Karalábéleves galuskával
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 35 perc

Még több karalábés finomság:

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Vegán karalábés-gombás rizottó

Zöldborsos csirkecomb parmezános sült karalábéval

Ha tetszett a Karalábéleves galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept