Karfiolos receptek

Karfiolfasírt

Karfiolfasírt

Hozzávalók
só, bors
400 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem
3 szál
újhagyma
80 g
finomliszt
70 g
parmezán
1 db
tojás
3 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
tejföl

Elkészítés

A karfiolfasírt elkészítésének elős lépése, hogy a karfiolt apró rózsákra szedjük, egy aprítógépbe dobjuk és finomra zúzzuk. A karfiolmorzsát egy keverőtálba szórjuk, és elkeverjük sóval, borssal, a finomra aprított petrezselyemmel, a vékony karikákra vágott újhagymával, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a tojással. Alaposan összegyúrjuk, majd egy fagyiadagoló kanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtokat nedves kézzel lenyomkodjuk, hogy laposabbak és kör alakúak legyenek. Meglocsoljuk őket olajjal, és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-32 percre. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

karfiol-fasirt
Karfiolfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 32 perc

Zöldségfasírtokból lassan már minden verziót kipróbáltunk, ha te is így tennél, akkor a karfiol fasírt után ezeket is csekkold majd!

Sárgaborsófasírt

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Medvehagymás zöldségfasírt

www.streetkitchen.hu

A húsmentes fasírtok annyira jó alternatívák! Ez a karfiolos változat meg egyenesen a legjobbak közé tartozik. Gyorsan elkészül és naggggyon finom – annyira, hogy még Zsolti is két pofára tömte! :D

pictogram

Vega

Hozzávalók

9 darab fasírthoz
só, bors
400 g
karfiol
1 csokor
petrezselyem
3 szál
újhagyma
80 g
finomliszt
70 g
parmezán
1 db
tojás
3 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
tejföl

A karfiolfasírt elkészítésének elős lépése, hogy a karfiolt apró rózsákra szedjük, egy aprítógépbe dobjuk és finomra zúzzuk. A karfiolmorzsát egy keverőtálba szórjuk, és elkeverjük sóval, borssal, a finomra aprított petrezselyemmel, a vékony karikákra vágott újhagymával, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a tojással. Alaposan összegyúrjuk, majd egy fagyiadagoló kanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A fasírtokat nedves kézzel lenyomkodjuk, hogy laposabbak és kör alakúak legyenek. Meglocsoljuk őket olajjal, és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-32 percre. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

karfiol-fasirt
Karfiolfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 32 perc

Zöldségfasírtokból lassan már minden verziót kipróbáltunk, ha te is így tennél, akkor a karfiol fasírt után ezeket is csekkold majd!

Sárgaborsófasírt

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Medvehagymás zöldségfasírt

Ha tetszett a Karfiolfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept