Street Kitchen

Karfiolrizottósültcsirkecombbal

Karfiolrizottó sült csirkecombbal

Hozzávalók
20 g
vaj
A sült csirkecombhoz
8 db
csirkealsócomb
(kb. 800 g)
2 ek
étolaj
2 ek
sültcsirke-fűszerkeverék
A kamu rizottóhoz
1 fej
karfiol
(400 g)
3 ek
olívaolaj
200 ml
víz
só, bors
1 tk
friss citromlé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
250 g
rizs
200 ml
fehérbor
1 l
zöldségalaplé
60 g
gouda sajt

Elkészítés

A karfiolrizottóhoz először a csirkecombot bedörzsöljük olajjal és a fűszerkeverékkel, tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

A karfiol felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A másik felét rózsáira szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben, egy evőkanál olajon, magas lángon addig pirítjuk, amíg egy kicsit megkapja a külsejét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd leturmixoljuk a citromlével.

Egy nagy lábasban elkezdjük pirítani az olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rászórjuk a rizst és a reszelt karfiolt, és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, hagyjuk róla elpárologni, ezután fokozatosan adagolva hozzáadjuk az alaplevet, mint a rizottónál. Ha al dente a rizs, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a karfiolpürét, végül a vajat, majd elkeverjük, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni 5-6 percet. A csirkecombbal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

karfiolrizottó
Karfiolrizottó sült csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)

Még több alter rizottó:

Édesburgonyás bulgurrizottó füstölt lazaccal

Póréhagymás hajdinarizottó

Spenótos rizottó rizsszemtésztából

www.streetkitchen.hu

Bár nincs benne annyi vaj, és nem is rizottórizsből készül, a karfiolpürétől extra krémes lesz a végeredmény.

Hozzávalók

4 főre
20 g
vaj
A sült csirkecombhoz
8 db
csirkealsócomb
(kb. 800 g)
2 ek
étolaj
2 ek
sültcsirke-fűszerkeverék
A kamu rizottóhoz
1 fej
karfiol
(400 g)
3 ek
olívaolaj
200 ml
víz
só, bors
1 tk
friss citromlé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kakukkfű
250 g
rizs
200 ml
fehérbor
1 l
zöldségalaplé
60 g
gouda sajt

A karfiolrizottóhoz először a csirkecombot bedörzsöljük olajjal és a fűszerkeverékkel, tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

A karfiol felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A másik felét rózsáira szedjük, a torzsát kis darabokra vágjuk, és egy serpenyőben, egy evőkanál olajon, magas lángon addig pirítjuk, amíg egy kicsit megkapja a külsejét. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd leturmixoljuk a citromlével.

Egy nagy lábasban elkezdjük pirítani az olajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfűvel. Rászórjuk a rizst és a reszelt karfiolt, és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a borral, hagyjuk róla elpárologni, ezután fokozatosan adagolva hozzáadjuk az alaplevet, mint a rizottónál. Ha al dente a rizs, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a karfiolpürét, végül a vajat, majd elkeverjük, és elzárjuk. Tálalás előtt hagyjuk állni 5-6 percet. A csirkecombbal tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

karfiolrizottó
Karfiolrizottó sült csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)

Még több alter rizottó:

Édesburgonyás bulgurrizottó füstölt lazaccal

Póréhagymás hajdinarizottó

Spenótos rizottó rizsszemtésztából

Ha tetszett a Karfiolrizottó sült csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept