Húsételek

Kávépácossertésszűzmangóchutney-val

Kávépácos sertésszűz mangóchutney-val

Hozzávalók
1 db
sertésszűz egyben
(kb. 450-500 g)
2 ek
olaj
0.5 zacskó
kávés rub
A chutney-hoz
3 ek
olaj
2 fej
hagyma
2 db
őszibarack
2 db
mangó
25 g
1 db
citrom
60 g
barna cukor
só, bors
A Kávés bbq szószhoz
200 g
ketchup
60 g
almaecet
60 g
fehérborecet
30 g
barna cukor
30 g
sötét szójaszósz
1
fokhagymapor
bors
1 pohár
friss eszpresszó
1 ek
kávés rub

Elkészítés

A húst, ha szükséges, megtisztítjuk, vékonyan bekenjük olajjal, beledörzsöljük a rubot, majd egy órára hűtőbe tesszük.

A szósz összetevőit közepes lángon összemelegítjük egy lábosban, és egy kicsit besűrítjük. Ez egy kicsivel több mennyiség, mint ami szükséges lesz, de hűtőben még napokig tárolhatjuk.

A chutney-hoz a felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot és mangót, majd az apróra vágott jalapeñót, a citrom levét, a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kell, egy kevés vizet is öntünk bele, és addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.

Kávépácos sertésszűz mangóchutney-val

A sertést kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten, majd minden oldalát alaposan meggrillezzük, míg el nem érjük a kívánt átsütöttségi állagot, amit maghőmérővel ellenőrzünk.

Tálaláskor szedünk egy adagot a chutney-ból, melléteszünk egy kevés felszeletelt sertést, és meglocsoljuk a barbecue szósszal.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy valódi nyári grillételt hoztam most nektek, amelyben a kávés ízvilág találkozik egy könnyed, darabos-gyümölcsös mártással – ami ráadásul köretként is funkcionál!

Hozzávalók

2 főre
1 db
sertésszűz egyben
(kb. 450-500 g)
2 ek
olaj
0.5 zacskó
kávés rub
A chutney-hoz
3 ek
olaj
2 fej
hagyma
2 db
őszibarack
2 db
mangó
25 g
1 db
citrom
60 g
barna cukor
só, bors
A Kávés bbq szószhoz
200 g
ketchup
60 g
almaecet
60 g
fehérborecet
30 g
barna cukor
30 g
sötét szójaszósz
1
fokhagymapor
bors
1 pohár
friss eszpresszó
1 ek
kávés rub

A húst, ha szükséges, megtisztítjuk, vékonyan bekenjük olajjal, beledörzsöljük a rubot, majd egy órára hűtőbe tesszük.

A szósz összetevőit közepes lángon összemelegítjük egy lábosban, és egy kicsit besűrítjük. Ez egy kicsivel több mennyiség, mint ami szükséges lesz, de hűtőben még napokig tárolhatjuk.

A chutney-hoz a felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott barackot és mangót, majd az apróra vágott jalapeñót, a citrom levét, a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kell, egy kevés vizet is öntünk bele, és addig főzzük, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak.

Kávépácos sertésszűz mangóchutney-val

A sertést kicsit hagyjuk szobahőmérsékleten, majd minden oldalát alaposan meggrillezzük, míg el nem érjük a kívánt átsütöttségi állagot, amit maghőmérővel ellenőrzünk.

Tálaláskor szedünk egy adagot a chutney-ból, melléteszünk egy kevés felszeletelt sertést, és meglocsoljuk a barbecue szósszal.

Ha tetszett a Kávépácos sertésszűz mangóchutney-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept