Megúszós kaják

Kéksajtos-dióscsirke

Kéksajtos-diós csirke

Hozzávalók
20 ml
olaj
4 db
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
100 g
kéksajt
50 g
vaj
A tálaláshoz
160 g
fusilli tészta
100 g
dió
1 csokor
petrezselyem
500 ml
tejszín

Elkészítés

A kéksajtos csirke elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és bőrrel lefelé elkezdjük sütni a húst. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy szép pirosra süljön a bőre. Nem mozgatjuk, hagyjuk 3-4 percig, majd megfordítjuk.

Egy fedővel letakarjuk, hogy gőz keletkezzen alatta, így biztos, hogy megpuhul a hús. További 4-5 perc fedő alatti sütés után levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg az így keletkezett nedvesség távozik.

@streetkitchenhu Kéksajtos-diós csirke 💙🧀 #bluecheese #cheese #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Street Food Funk - Full - FrequentlyAskedMusic

Felöntjük a tejszínnel, majd mikor felforrt, belemorzsoljuk a kéksajtot is. 3-4 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük, majd leszűrjük, és tányérba szedjük. Rákanalazzuk a ragut, megszórjuk az aprított dióval és a frissen vágott petrezselyemmel.

keksajtos-dios-csirke
Kéksajtos-diós csirke

Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirke, kéksajtos és sajt nélküli:

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival

www.streetkitchen.hu

A kéksajt egy nagyon megosztó alapanyag. Valaki vagy imádja, vagy még a szagát sem bírja elviselni. Én az imádók táborát erősítem, így gondoltam készítek belőle egy szuper ízletes ételt, amit még némi dióval is felturbóztam.

Hozzávalók

2 főre
20 ml
olaj
4 db
csirkefelsőcomb-filé
só, bors
100 g
kéksajt
50 g
vaj
A tálaláshoz
160 g
fusilli tészta
100 g
dió
1 csokor
petrezselyem
500 ml
tejszín

A kéksajtos csirke elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és bőrrel lefelé elkezdjük sütni a húst. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy szép pirosra süljön a bőre. Nem mozgatjuk, hagyjuk 3-4 percig, majd megfordítjuk.

Egy fedővel letakarjuk, hogy gőz keletkezzen alatta, így biztos, hogy megpuhul a hús. További 4-5 perc fedő alatti sütés után levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg az így keletkezett nedvesség távozik.

@streetkitchenhu Kéksajtos-diós csirke 💙🧀 #bluecheese #cheese #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ Street Food Funk - Full - FrequentlyAskedMusic

Felöntjük a tejszínnel, majd mikor felforrt, belemorzsoljuk a kéksajtot is. 3-4 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon megfőzzük, majd leszűrjük, és tányérba szedjük. Rákanalazzuk a ragut, megszórjuk az aprított dióval és a frissen vágott petrezselyemmel.

keksajtos-dios-csirke
Kéksajtos-diós csirke

Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirke, kéksajtos és sajt nélküli:

Brokkolis-sajtos csirke besütve

Corn flakes bundás csirke csicsókás salátával

Mézes-gyömbéres csirkecomb vele sült répával és brokkolival

Ha tetszett a Kéksajtos-diós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept