Így készül a fehérrépás chowder!
A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és diónyi gombócokat gyúrunk belőle.
A kelbimbókat elfelezzük, a tofut pedig 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Mindkettőt sózzuk és borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés kókuszolajjal, és a pulykagombócokkal együtt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A póréhagymát felkarikázzuk és egy lábasban, közepes lángon, egy kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk só és bors társaságában, majd felkarikázzuk a fehérrépát, és azt is rádobjuk. Felöntjük kb. 300 ml vízzel, beleszórjuk a gyömbérport, a bazsalikomot és a fokhagymaport, és fedő alatt puhára főzzük a fehérrépát.
Ha kész a répa, beleszórjuk a sütőben sült alkotóelemeket, rottyantunk rajta egyet és hozzáadjuk a light mascarponét. Befejezésképpen összeforgatjuk a lime levével és reszelt héjával, és már ehetjük is.

- Elkészítési idő: 45 perc
Még több fitt recept:
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval
Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral