Húsos kaják

Kelbimbós,tofus,fehérrépáschowderpulykagombóccal

Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal

Hozzávalók
500 g
darált pulykahús
só, bors
250 g
kelbimbó
200 g
füstölt tofu
4 ek
kókuszolaj
1 szál
póréhagyma
100 g
fehérrépa
0.5 tk
gyömbérpor
1 tk
morzsolt bazsalikom
0.5 tk
fokhagyma-granulátum
200 g
light mascarpone
0.5 db
lime héja és leve

Elkészítés

Így készül a fehérrépás chowder!

A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és diónyi gombócokat gyúrunk belőle.

A kelbimbókat elfelezzük, a tofut pedig 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Mindkettőt sózzuk és borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés kókuszolajjal, és a pulykagombócokkal együtt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A póréhagymát felkarikázzuk és egy lábasban, közepes lángon, egy kevés kókuszolajon   megfonnyasztjuk só és bors társaságában, majd felkarikázzuk a fehérrépát, és azt is rádobjuk. Felöntjük kb. 300 ml vízzel, beleszórjuk a gyömbérport, a bazsalikomot és a fokhagymaport, és fedő alatt puhára főzzük a fehérrépát.

Ha kész a répa, beleszórjuk a sütőben sült alkotóelemeket, rottyantunk rajta egyet és hozzáadjuk a light mascarponét. Befejezésképpen összeforgatjuk a lime levével és reszelt héjával, és már ehetjük is.

kelbimbo-tofu-feherrepa-pulykagomboc-chowder-3
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több fitt recept:

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral

Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal

www.streetkitchen.hu

A diétás kajákra általában nem jellemző, hogy cuccosak, hiszen ez a legtöbbször kéz a kézben jár azzal, hogy zsírosak és nem jó a tápértékük. Na ez a kaja egyáltalán nem ilyen! A pulyka, a kelbimbó és a tofu is tele van fehérjével, ami elengedhetetlen az edzéshez, és ezek egy iszonyat szaftos chowder formájában jelennek meg, úgyhogy ha valami másra vágysz, ezt a receptet muszáj kipróbálnod.

Hozzávalók

2 főre
500 g
darált pulykahús
só, bors
250 g
kelbimbó
200 g
füstölt tofu
4 ek
kókuszolaj
1 szál
póréhagyma
100 g
fehérrépa
0.5 tk
gyömbérpor
1 tk
morzsolt bazsalikom
0.5 tk
fokhagyma-granulátum
200 g
light mascarpone
0.5 db
lime héja és leve

Így készül a fehérrépás chowder!

A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és diónyi gombócokat gyúrunk belőle.

A kelbimbókat elfelezzük, a tofut pedig 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Mindkettőt sózzuk és borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés kókuszolajjal, és a pulykagombócokkal együtt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A póréhagymát felkarikázzuk és egy lábasban, közepes lángon, egy kevés kókuszolajon   megfonnyasztjuk só és bors társaságában, majd felkarikázzuk a fehérrépát, és azt is rádobjuk. Felöntjük kb. 300 ml vízzel, beleszórjuk a gyömbérport, a bazsalikomot és a fokhagymaport, és fedő alatt puhára főzzük a fehérrépát.

Ha kész a répa, beleszórjuk a sütőben sült alkotóelemeket, rottyantunk rajta egyet és hozzáadjuk a light mascarponét. Befejezésképpen összeforgatjuk a lime levével és reszelt héjával, és már ehetjük is.

kelbimbo-tofu-feherrepa-pulykagomboc-chowder-3
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több fitt recept:

Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral

Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal

Ha tetszett a Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept