Ázsiai kaják

Kínaizöldségescsirkemell

Kínai zöldséges csirkemell
Kínai zöldséges csirkemell wokban

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
bors
2 ek
kukoricakeményítő
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
150 g
brokkoli
2 ek
szezámolaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
édes chiliszósz
2
gyömbér
1 ek
víz
A tálaláshoz
4 adag
főtt rizs

Elkészítés
  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kukoricakeményítő felével és alaposan összeforgatjuk.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a kétféle paprikát csíkokra, a sárgarépát vékony hasábokra, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük.

  3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, a csirkét gyorsan, közepes-magas lángon fehéredésig pirítjuk, majd félretesszük.

  4. Ugyanabban a serpenyőben a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikacsíkokat és brokkolit, majd 5–6 percig pirítjuk, hogy roppanós maradjon.

  5. Visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a szójaszószt, az édes chiliszószt, a reszelt gyömbért, valamint a maradék kukoricakeményítőt a vízben elkeverve, majd alaposan összeforgatjuk.

  6. A keveréket közepes lángon 2–3 percig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke teljesen átsül.

  7. Frissen, forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ez az étel olyan, mintha a hűtő tartalma elment volna egy villámgyors főzőtanfolyamra, majd visszajött volna wokmesterként. Ropog, illatozik, csillog – és öt perc alatt elfogy, mert senki sem tud neki ellenállni.

A kínai zöldséges csirkemell az egyik legjobb gyors-kaja otthonra, amit kevesebb mint fél óra alatt összedobhatsz, mégis olyan ízkavalkádot kapsz, mintha egy jó kis ázsiai kifőzdében rendelted volna. A titok a gyors pirításban és az ízes szószban rejlik – no meg abban, hogy minden roppanós, szaftos és friss marad. Tálalhatod jázminrizzsel, tojásos rizzsel vagy akár pirított tésztával, és ha marad belőle, másnap is szuperül melegíthető. Egészséges, gyors és tele van színnel meg ízzel!

Hozzávalók

4 főre
500 g
csirkemellfilé
bors
2 ek
kukoricakeményítő
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
150 g
brokkoli
2 ek
szezámolaj
2 ek
szójaszósz
1 ek
édes chiliszósz
2
gyömbér
1 ek
víz
A tálaláshoz
4 adag
főtt rizs

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kukoricakeményítő felével és alaposan összeforgatjuk.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a kétféle paprikát csíkokra, a sárgarépát vékony hasábokra, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük.

  3. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, a csirkét gyorsan, közepes-magas lángon fehéredésig pirítjuk, majd félretesszük.

  4. Ugyanabban a serpenyőben a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikacsíkokat és brokkolit, majd 5–6 percig pirítjuk, hogy roppanós maradjon.

  5. Visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a szójaszószt, az édes chiliszószt, a reszelt gyömbért, valamint a maradék kukoricakeményítőt a vízben elkeverve, majd alaposan összeforgatjuk.

  6. A keveréket közepes lángon 2–3 percig pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke teljesen átsül.

  7. Frissen, forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Kínai zöldséges csirkemell wokban
Kínai zöldséges csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Egy jó wok beszerzése igazi game changer a konyhában, nem csak az ázsiai ételek miatt! Ha szereted a gyors, friss, roppanós kajákat, és nem vagy a mosogatás megszállottja, akkor a wok lesz a legjobb barátod. A wok formája miatt a hő középen intenzívebb, a széleken enyhébb – ez lehetővé teszi, hogy egyszerre piríts, főzz és melegen tarts, sőt akár szószt is besűríts benne anélkül, hogy szétfőne bármi. Ha gyakran főzöl gyors vacsorát, zöldséges-húsos egytálakat, vagy csak feldobnád a főzést valami új lendülettel, egy wok aranyat ér. Ráadásul nem kell feltétlenül drága darabot venni, egy sima acél vagy öntöttvas wok is bőven megteszi, ha jól bánsz vele.

A kínai zöldséges csirkemell mellé ezeket a köreteket is kipróbálhatod!

Kínai pirított tészta

Kimchis pirított rizs

Kínai tojásos rizs

Ha tetszett a kínai zöldséges csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése