Receptek

Klasszikusgombalevesgaluskával

Klasszikus gombaleves galuskával

Hozzávalók
600 g
gomba
1 fej
vöröshagyma
200 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
2 ek
olaj
2 ek
tejföl
1 csapott tk
keményítő
1 tk
pirospaprika
1 csipet
szárított zsálya (elhagyható)
1 db
babérlevél (elhagyható)
a galuskához
1 db
tojás
60 - 70 g
liszt

Elkészítés

A klasszikus gombaleves készítése nem túl bonyolult folyamat, az eredmény pedig tuti befutó lesz! Első lépésként az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, és alacsony lángon 10 percig dinszteljük. Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, és újabb 3 percig pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzni kezdjük a levest. Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverjük. Hozzámerünk 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.

Galuska:

A tojást kikeverjük egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy laza galuska állagot kapjunk és  beleszaggatjuk a levesbe, további 3-4 percig főzzük. Végül durvára vágott petrezselymet szórunk a levesbe, levesszük a tűzről, és pár perc pihentetés után tálaljuk is.

klasszikus gombaleves

Fotó: Puskás Nóri

A legfinomabb gombaleves recept nyomába eredtünk és több esélyest is találtunk! Ezek a gombaleves receptek is bejövősek lehetnek:

Zöldséges gombaleves

Gombakrémleves

Magyaros gombaleves

www.streetkitchen.hu

A gombalevest újabban leginkább krémlevesként szeretik készíteni az emberek, de mi most mutatunk egy jól bevált, klasszikus változatot! És az a jó hírünk van, hogy ez egy olyan leves, ami nemcsak klasszikus, hanem megúszós is, szóval ha most rögtön nekiálltok, nem sokára már lapátolhatjátok is befele! :P

Hozzávalók

4 főre
600 g
gomba
1 fej
vöröshagyma
200 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
2 ek
olaj
2 ek
tejföl
1 csapott tk
keményítő
1 tk
pirospaprika
1 csipet
szárított zsálya (elhagyható)
1 db
babérlevél (elhagyható)
a galuskához
1 db
tojás
60 - 70 g
liszt

A klasszikus gombaleves készítése nem túl bonyolult folyamat, az eredmény pedig tuti befutó lesz! Első lépésként az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát, és alacsony lángon 10 percig dinszteljük. Közben a gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, és újabb 3 percig pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel és alacsony lángon főzni kezdjük a levest. Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a keményítőt alaposan összekeverjük. Hozzámerünk 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.

Galuska:

A tojást kikeverjük egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy laza galuska állagot kapjunk és  beleszaggatjuk a levesbe, további 3-4 percig főzzük. Végül durvára vágott petrezselymet szórunk a levesbe, levesszük a tűzről, és pár perc pihentetés után tálaljuk is.

klasszikus gombaleves

Fotó: Puskás Nóri

A legfinomabb gombaleves recept nyomába eredtünk és több esélyest is találtunk! Ezek a gombaleves receptek is bejövősek lehetnek:

Zöldséges gombaleves

Gombakrémleves

Magyaros gombaleves

Ha tetszett a Klasszikus gombaleves galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept