A töltött káposztához először a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, a pörcöt kiszedjük, majd a maradék zsíron picit megpirítjuk az apróra vágott füstölt húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pároljuk, aztán beleforgatjuk a savanyú káposztát és a félretett szalonnapörcöt.
A kolbászt felszeleteljük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük.
Egy nagy lábas aljára tesszük a savanyú káposztás ragu és a kolbász felét, rájuk a töltött káposztákat, a babérlevelet, végül a maradék káposztás ragut és a kolbászt.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedve kb. 40 percig főzzük, majd fedő nélkül még 10 percig. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
