Street Kitchen

Lilla-félesavanyúkáposztástöltöttkáposzta

Lilla-féle savanyú káposztás töltött káposzta

Hozzávalók
A káposztához
20 g
zsírszalonna
250 g
füstölt tarja
1
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1
kiló savanyú káposzta
200 g
paprikás kolbász
10
tölthető savanyú káposzta levél
4 - 6
babérlevél
A töltelékhez
500 g
darált sertéshús
200 g
rizs
2 gerezd
fokhagyma, zúzva
2
tk. pirospaprika
1
tk. só
1
mk. őrölt kömény
1
tojás
bors

Elkészítés

A töltött káposztához először a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, a pörcöt kiszedjük, majd a maradék zsíron picit megpirítjuk az apróra vágott füstölt húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pároljuk, aztán beleforgatjuk a savanyú káposztát és a félretett szalonnapörcöt.

A kolbászt felszeleteljük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük.

Egy nagy lábas aljára tesszük a savanyú káposztás ragu és a kolbász felét, rájuk a töltött káposztákat, a babérlevelet, végül a maradék káposztás ragut és a kolbászt.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedve kb. 40 percig főzzük, majd fedő nélkül még 10 percig. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Töltött káposzta burger - megcsináltuk!

Paradicsomos káposztaleves

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Amíg el nem kerültem Nyíregyházáról, nem is tudtam, hogy az ország nagy részén ezt a fajta káposztát eszik – oké, tudom, tudom… Viszont, amikor először megkóstoltam, akkor tudatosult, hogy ez van olyan jó, mint a mi verziónk. Ha nem lennék ilyen erős, akkor még talán áttéríthető is lennék erre a változatra. :)

Hozzávalók

12 - 14 darabhoz
A káposztához
20 g
zsírszalonna
250 g
füstölt tarja
1
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1
kiló savanyú káposzta
200 g
paprikás kolbász
10
tölthető savanyú káposzta levél
4 - 6
babérlevél
A töltelékhez
500 g
darált sertéshús
200 g
rizs
2 gerezd
fokhagyma, zúzva
2
tk. pirospaprika
1
tk. só
1
mk. őrölt kömény
1
tojás
bors

A töltött káposztához először a zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, a pörcöt kiszedjük, majd a maradék zsíron picit megpirítjuk az apróra vágott füstölt húst, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pároljuk, aztán beleforgatjuk a savanyú káposztát és a félretett szalonnapörcöt.

A kolbászt felszeleteljük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük.

Egy nagy lábas aljára tesszük a savanyú káposztás ragu és a kolbász felét, rájuk a töltött káposztákat, a babérlevelet, végül a maradék káposztás ragut és a kolbászt.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedve kb. 40 percig főzzük, majd fedő nélkül még 10 percig. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Töltött káposzta burger - megcsináltuk!

Paradicsomos káposztaleves

Sertéskaraj baconös káposztaágyon

Ha tetszett a Lilla-féle savanyú káposztás töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept