Tészták

Kókusztejes-kurkumásgnocchi

Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Hozzávalók
A gnocchihoz
500 g
krumpli
100 g
pizzaliszt
(00 típusú)
1 db
tojássárgája
1 csipet
rizsliszt vagy sima liszt a formázáshoz
olívaolaj
A szószhoz
10 - 12 szál
zöld spárga
(kb. 300 g)
2 - 3 ek
olaj
2 tk
friss reszelt gyömbér
2 - 3 gerezd
fokhagyma
500 ml
konzerves kókusztej
3 - 4 tk
kurkumapor
só, bors
A tálaláshoz
néhány friss bazsalikomlevél

Elkészítés

A gnocchihoz egy nagyobb méretű lábasba vizet öntünk, és héjastól feltesszük főni a burgonyát. A 15-20 perc alatt puhára főtt burgonyákat átnyomjuk egy krumplinyomó segítségével, majd hagyjuk kihűlni. A megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe dobjuk, hogy lehűljön.

Egy kis medret csinálunk az áttört krumpliban, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és sózzuk, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor nyugodtan adjunk hozzá még lisztet. 4 részre osztjuk a tésztát, és vékonyra sodorjuk, majd nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel. Ez azért fontos, hogy egyszerre főhessenek majd meg.

Ha nem elégedtek meg az egyszerű darabolással, akkor egy villa hátuljának segítségével klasszikus formára sodorhatjátok, vagyis görgetitek, és nyomtok rajta egyet. (Vannak gnocchi bordázók is!) Közben sós vizet felteszünk forrni, de nem tesszük az egészet egyszerre a vízbe, mert így könnyen összeragadnak. Miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig benthagyjuk, majd kivesszük, kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és félretesszük. 

A szószhoz egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a kókusztejet és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, és mehetnek bele a gnocchik, valamint a spárga, és jól átforgatjuk az egészet. Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 50 perc
Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Ezeket is nézd meg:

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Gluténmentes gnocchi

www.streetkitchen.hu

Mindig bátran kísérletezgetek, ha ételről van szó. Ezúttal az olaszok egyik nagy kedvencét gondoltam újra. A fűszer pedig nem más, mint az indiai sáfrányként is ismert kurkuma. Egy könnyű és ízletes recept a szürke hétköznapokra.

Hozzávalók

2 főre
A gnocchihoz
500 g
krumpli
100 g
pizzaliszt
(00 típusú)
1 db
tojássárgája
1 csipet
rizsliszt vagy sima liszt a formázáshoz
olívaolaj
A szószhoz
10 - 12 szál
zöld spárga
(kb. 300 g)
2 - 3 ek
olaj
2 tk
friss reszelt gyömbér
2 - 3 gerezd
fokhagyma
500 ml
konzerves kókusztej
3 - 4 tk
kurkumapor
só, bors
A tálaláshoz
néhány friss bazsalikomlevél

A gnocchihoz egy nagyobb méretű lábasba vizet öntünk, és héjastól feltesszük főni a burgonyát. A 15-20 perc alatt puhára főtt burgonyákat átnyomjuk egy krumplinyomó segítségével, majd hagyjuk kihűlni. A megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd jeges vízbe dobjuk, hogy lehűljön.

Egy kis medret csinálunk az áttört krumpliban, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és sózzuk, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor nyugodtan adjunk hozzá még lisztet. 4 részre osztjuk a tésztát, és vékonyra sodorjuk, majd nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel. Ez azért fontos, hogy egyszerre főhessenek majd meg.

Ha nem elégedtek meg az egyszerű darabolással, akkor egy villa hátuljának segítségével klasszikus formára sodorhatjátok, vagyis görgetitek, és nyomtok rajta egyet. (Vannak gnocchi bordázók is!) Közben sós vizet felteszünk forrni, de nem tesszük az egészet egyszerre a vízbe, mert így könnyen összeragadnak. Miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig benthagyjuk, majd kivesszük, kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és félretesszük. 

A szószhoz egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani a lereszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a kókusztejet és a kurkumát, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, és mehetnek bele a gnocchik, valamint a spárga, és jól átforgatjuk az egészet. Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 50 perc
Kókusztejes-kurkumás gnocchi

Ezeket is nézd meg:

Keleti báránypörkölt kurkumás spatzellel

Gluténmentes gnocchi

Ha tetszett a Kókusztejes-kurkumás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept