Gyors reggelik

Kolbászkrémestekercsek

Kolbászkrémes tekercsek

Hozzávalók
1 ek
habtejszín
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
150 g
lángolt kolbász
1 ek
mustár
0.5 csokor
snidling
1 db
tojássárgája
2
ez szezámmag

Elkészítés

A kolbászkrémes tekercsek elkészítéséhez a tésztát kitekerjük, és hosszában 3 részre vágjuk. A kolbászról, ha tudjuk, lehúzzuk a „héját”, kisebb darabokra vágjuk és egy aprítóba rakjuk a mustár és az apróra vágott snidling társaságában, majd alaposan lezúzzuk. 

A kolbászkrémet 3 részre osztjuk, és hosszában a három tésztasáv alsó felére kanalazzuk. Feltekerjük mindhárom tésztadarabot, majd mindegyiket 8 részre vágjuk, így megkapjuk a kis kolbásztekercseket. 

Ezeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, lekenjük a tetejüket a tejszínnel elkevert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre, amíg szép aranybarnára sülnek.

Elkészítési idő: 35-40 perc

kolbászkrémes tekercsek
Kolbászkrémes tekercsek (Fotó: Street Kitchen)

Kolbászkrémmel gazdagítva:

Kolbászkrémes csiga

Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

www.streetkitchen.hu

Akár 1 órát megspórolhattok azzal, ha élesztős leveles tésztát használtok ezekhez a tekercsekhez. Szóval ha épp vendégeket vártok karácsonyra vagy szilveszterre, vagy csak egy gyors hétvégi nasira vágytok, tökéletes lesz ez a kolbászkrémes tekercs.

Hozzávalók

24 darabhoz
1 ek
habtejszín
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
150 g
lángolt kolbász
1 ek
mustár
0.5 csokor
snidling
1 db
tojássárgája
2
ez szezámmag

A kolbászkrémes tekercsek elkészítéséhez a tésztát kitekerjük, és hosszában 3 részre vágjuk. A kolbászról, ha tudjuk, lehúzzuk a „héját”, kisebb darabokra vágjuk és egy aprítóba rakjuk a mustár és az apróra vágott snidling társaságában, majd alaposan lezúzzuk. 

A kolbászkrémet 3 részre osztjuk, és hosszában a három tésztasáv alsó felére kanalazzuk. Feltekerjük mindhárom tésztadarabot, majd mindegyiket 8 részre vágjuk, így megkapjuk a kis kolbásztekercseket. 

Ezeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, lekenjük a tetejüket a tejszínnel elkevert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre, amíg szép aranybarnára sülnek.

Elkészítési idő: 35-40 perc

kolbászkrémes tekercsek
Kolbászkrémes tekercsek (Fotó: Street Kitchen)

Kolbászkrémmel gazdagítva:

Kolbászkrémes csiga

Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

Ha tetszett a Kolbászkrémes tekercsek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept