Tészták

Krémsajtostésztaspárgávalészöldborsóval

Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval

Hozzávalók
300 g
zöld spárga
só, bors
1 ek
kristálycukor
1 db
citrom
250 g
farfalle
2 ek
olívaolaj
175 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
snidlinges krémsajt

Elkészítés

Így készül a krémsajtos tészta.

A krémsajtos tészta első lépéseként a spárgák végét letörjük vagy levágjuk, és felszeleteljük. Egy lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és fél citrom levét, és 2 perc alatt előfőzzük benne a spárgát. 

Egy másik lábas lobogó, forró vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát, majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk két evőkanálnyit.

Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk az előfőzött spárgát, hozzáadjuk a zöldborsót, a krémsajtot és a főzővizet, 2-3 perc alatt összerottyantjuk, és mehet bele a megfőtt tészta is. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, majd további 1-2 percig főzzük, és jöhet is a tálalás.

kremsajtos-teszta (1)
Tészta krémsajttal, spárgával és zöldborsóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

A krémsajt egy remek alapanyag, rengeteg finomság készülhet belőle.

Zé-féle szuperpasta II: kolbász & krémsajt

Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ilyen gyorsan még sosem készült ilyen király tavaszi tészta! Spárgaszez-ON!

Hozzávalók

2 főre
300 g
zöld spárga
só, bors
1 ek
kristálycukor
1 db
citrom
250 g
farfalle
2 ek
olívaolaj
175 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
snidlinges krémsajt

Így készül a krémsajtos tészta.

A krémsajtos tészta első lépéseként a spárgák végét letörjük vagy levágjuk, és felszeleteljük. Egy lábasban vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és fél citrom levét, és 2 perc alatt előfőzzük benne a spárgát. 

Egy másik lábas lobogó, forró vízben 8-9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát, majd leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk két evőkanálnyit.

Egy serpenyőben, az olajon lepirítjuk az előfőzött spárgát, hozzáadjuk a zöldborsót, a krémsajtot és a főzővizet, 2-3 perc alatt összerottyantjuk, és mehet bele a megfőtt tészta is. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét is, majd további 1-2 percig főzzük, és jöhet is a tálalás.

kremsajtos-teszta (1)
Tészta krémsajttal, spárgával és zöldborsóval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

A krémsajt egy remek alapanyag, rengeteg finomság készülhet belőle.

Zé-féle szuperpasta II: kolbász & krémsajt

Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Ha tetszett a Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept