Egyszerű levesek

Krumplilevessültbaconnel

Krumplileves sült baconnel

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
200 g
szeletelt bacon
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
4 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
500 g
burgonya
1.2 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
1 ek
10%-os ecet

Elkészítés

Egy fazékban, közepesen magas hőmérsékelten ropogósra sütjük a zsíron az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Ha elkészült, kivesszük belőle a szalonnát és tálalásig félrerakjuk. 

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 8 perc alatt. Rádobjuk a babérlevelet, köményt, fűszerpaprikát, sót és borsot, valamint a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével és közepes hőmérsékleten megfőzzük a burgonyát. 

Ha megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, 2-3 merőkanálnyit teszünk hozzá a forró levesből, elkeverjük és folyamatos keverés mellett belezúdítjuk a habarást, majd 2 perc forralással besűrítjük. Végül az ecettel beállítjuk az ízeket. A kész levest tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított baconnel. 

Krumplileves sült baconnel
Krumplileves sült baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ez a gazdag burgonyaleves a bacon füstös ízével lesz igazán különleges, ami a hideg napokon különösen jólesik. A tejföl és az ecet egy kis savanykás csavart ad hozzá, amitől még izgalmasabb lesz. Ha szereted az ilyen tartalmas, ízletes leveseket, mindenképp próbáld ki a többi hasonló receptünket is:

Frankfurti leves kelbimbóval

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Házi szejtán maláj laksa levessel

www.streetkitchen.hu

Egy jó kis savanykás burgonyaleves következik, amit egy kis pirult szalonnával dobtunk fel. Laktató és egyszerű is egyben, úgyhogy semmiképp se hagyd ki!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
200 g
szeletelt bacon
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
4 db
babérlevél
1 tk
őrölt kömény
1 tk
fűszerpaprika
só, bors
500 g
burgonya
1.2 l
zöldségalaplé vagy víz
200 g
tejföl
1 ek
finomliszt
1 ek
10%-os ecet

Egy fazékban, közepesen magas hőmérsékelten ropogósra sütjük a zsíron az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Ha elkészült, kivesszük belőle a szalonnát és tálalásig félrerakjuk. 

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 8 perc alatt. Rádobjuk a babérlevelet, köményt, fűszerpaprikát, sót és borsot, valamint a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével és közepes hőmérsékleten megfőzzük a burgonyát. 

Ha megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, 2-3 merőkanálnyit teszünk hozzá a forró levesből, elkeverjük és folyamatos keverés mellett belezúdítjuk a habarást, majd 2 perc forralással besűrítjük. Végül az ecettel beállítjuk az ízeket. A kész levest tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított baconnel. 

Krumplileves sült baconnel
Krumplileves sült baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ez a gazdag burgonyaleves a bacon füstös ízével lesz igazán különleges, ami a hideg napokon különösen jólesik. A tejföl és az ecet egy kis savanykás csavart ad hozzá, amitől még izgalmasabb lesz. Ha szereted az ilyen tartalmas, ízletes leveseket, mindenképp próbáld ki a többi hasonló receptünket is:

Frankfurti leves kelbimbóval

Kolbászos-burgonyagombócos leves

Házi szejtán maláj laksa levessel

Ha tetszett a krumplileves sült baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept