Egy fazékban, közepesen magas hőmérsékelten ropogósra sütjük a zsíron az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Ha elkészült, kivesszük belőle a szalonnát és tálalásig félrerakjuk.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát kb. 8 perc alatt. Rádobjuk a babérlevelet, köményt, fűszerpaprikát, sót és borsot, valamint a 2 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük az alaplével és közepes hőmérsékleten megfőzzük a burgonyát.
Ha megpuhult, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, 2-3 merőkanálnyit teszünk hozzá a forró levesből, elkeverjük és folyamatos keverés mellett belezúdítjuk a habarást, majd 2 perc forralással besűrítjük. Végül az ecettel beállítjuk az ízeket. A kész levest tányérokba szedjük és megszórjuk a pirított baconnel.

- Elkészítési idő: 1 óra