A legjobb reggelik

Krumplispacsa

Krumplis pacsa

Hozzávalók
430 g
tisztított krumpli
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
zsír
1 db
tojás
0.5 mk
sütőpor
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
150 g
edami sajt
200 g
eperlekvár
1 ek
porcukor

Elkészítés

A krumplis pacsa első lépéseként a krumplit megpucoljuk, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást, a sütőport, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk. Ha van rá módunk, a tésztát lefedve hagyjuk fél órát pihenni. 

Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formában és méretben felvágjuk a tésztát. Én 10 téglalapra vágtam. Mindegyik tésztadarab közepére vágunk egy zsebet. Olajat melegítünk egy serpenyőben 160-170 fokosra és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a pacsákat.

A krumplis pacsa lehet édes és sós is

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, a sajtot pedig lereszeljük, és tálalhatunk. Mindenki eldöntheti maga, hogy lekvárral és porcukorral vagy sajtos-tejfölösen szeretné enni ezt a szuper kis ételt.

Krumplis pacsa lekvárral és sajttal
Krumplis pacsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 30 perc

A krumplis pacsa mellett van még pár finomságunk:

Pacsni

Palacsintafánk

Lokma

www.streetkitchen.hu

Mi az? Kicsit lángos, de mégse. Kicsit fánk, de az sem. Édesen és sósan is lehet enni, és nem tudsz vele betelni. Egy jó gulyás mellé pedig az egyik legjobb kísérő. Ennek is több neve van, mint ahogy a magyar konyhában kb. mindennek. Naaaaaa? Kitaláltad? Igen, ez a krumplis pacsa!

Hozzávalók

4 főre
430 g
tisztított krumpli
250 g
finomliszt + a nyújtáshoz
75 g
zsír
1 db
tojás
0.5 mk
sütőpor
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
150 g
edami sajt
200 g
eperlekvár
1 ek
porcukor

A krumplis pacsa első lépéseként a krumplit megpucoljuk, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk pár percig kigőzölögni, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást, a sütőport, sózzuk, majd az egészet összegyúrjuk. Ha van rá módunk, a tésztát lefedve hagyjuk fél órát pihenni. 

Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges formában és méretben felvágjuk a tésztát. Én 10 téglalapra vágtam. Mindegyik tésztadarab közepére vágunk egy zsebet. Olajat melegítünk egy serpenyőben 160-170 fokosra és oldalanként kb. 2 perc alatt kisütjük a pacsákat.

A krumplis pacsa lehet édes és sós is

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, a sajtot pedig lereszeljük, és tálalhatunk. Mindenki eldöntheti maga, hogy lekvárral és porcukorral vagy sajtos-tejfölösen szeretné enni ezt a szuper kis ételt.

Krumplis pacsa lekvárral és sajttal
Krumplis pacsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 30 perc

A krumplis pacsa mellett van még pár finomságunk:

Pacsni

Palacsintafánk

Lokma

Ha tetszett a Krumplis pacsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept