Gyors tészták

Krumplistésztasütőbensütve

Krumplis tészta sütőben sütve

Hozzávalók
500 g
burgonya
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
90 g
szeletelt bacon
2 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 mk
őrölt kömény
só, bors
190 g
fodros nagykockatészta

Elkészítés

A krumplis tészta sütőben sütve is nagyon tuti! Első lépésként a burgonyát meghámozzuk, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben puhára, de nem szétesősre főzzük.

Egy lábasban megpirítjuk az olajon a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 0,5 cm-es csíkokra vágott bacont is. Ha lepirultak, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. A megpuhult burgonyát ehhez az alaphoz adjuk, és alaposan átkeverjük, Néhol nem baj, ha picit átnyomkodjuk, hogy ne legyen olyan darabos a burgonya. Ha szükséges, a szaftossága miatt még egy pici vizet adhatunk hozzá. 

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett módon, majd hozzáadjuk a krumplihoz, alaposan összekeverjük és pár percig pirítjuk. Ezután egy tepsibe szedjük a krumplis tésztát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a tészta. Azonnal tálalhatjuk.

krumplis-teszta-sutoben-sutve
Krumplis tészta sütőben sütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

A krumplis tésztát pont az egyszerűsége miatt kedveljük, de persze, ha kicsit több időtök van, akkor – ahogy minden recepttel – ezzel is nyugodtan kísérletezhettek. Kiindulási pontnak mutatunk pár variációt.

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

Lajos-féle krumplis tészta

Krumplis tészta házi tésztából

www.streetkitchen.hu

A krumplis tészta úgy a legjobb, ha két-három adagban van szépen lepirítva a serpenyőben, de mindezt megúszhatjátok, ha a sütőben pirítotok rá erre a remek ételre!

Hozzávalók

2 főre
500 g
burgonya
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
90 g
szeletelt bacon
2 tk
őrölt fűszerpaprika
0.5 mk
őrölt kömény
só, bors
190 g
fodros nagykockatészta

A krumplis tészta sütőben sütve is nagyon tuti! Első lépésként a burgonyát meghámozzuk, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben puhára, de nem szétesősre főzzük.

Egy lábasban megpirítjuk az olajon a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 0,5 cm-es csíkokra vágott bacont is. Ha lepirultak, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. A megpuhult burgonyát ehhez az alaphoz adjuk, és alaposan átkeverjük, Néhol nem baj, ha picit átnyomkodjuk, hogy ne legyen olyan darabos a burgonya. Ha szükséges, a szaftossága miatt még egy pici vizet adhatunk hozzá. 

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett módon, majd hozzáadjuk a krumplihoz, alaposan összekeverjük és pár percig pirítjuk. Ezután egy tepsibe szedjük a krumplis tésztát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a tészta. Azonnal tálalhatjuk.

krumplis-teszta-sutoben-sutve
Krumplis tészta sütőben sütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Sütési idő: 20 perc

A krumplis tésztát pont az egyszerűsége miatt kedveljük, de persze, ha kicsit több időtök van, akkor – ahogy minden recepttel – ezzel is nyugodtan kísérletezhettek. Kiindulási pontnak mutatunk pár variációt.

Paprikás-krumplis tészta fejes salátával

Lajos-féle krumplis tészta

Krumplis tészta házi tésztából

Ha tetszett a krumplis tészta sütőben sütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept