A krumplis tészta sütőben sütve is nagyon tuti! Első lépésként a burgonyát meghámozzuk, 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd bő, enyhén sós vízben puhára, de nem szétesősre főzzük.
Egy lábasban megpirítjuk az olajon a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 0,5 cm-es csíkokra vágott bacont is. Ha lepirultak, felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. A megpuhult burgonyát ehhez az alaphoz adjuk, és alaposan átkeverjük, Néhol nem baj, ha picit átnyomkodjuk, hogy ne legyen olyan darabos a burgonya. Ha szükséges, a szaftossága miatt még egy pici vizet adhatunk hozzá.
A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson jelzett módon, majd hozzáadjuk a krumplihoz, alaposan összekeverjük és pár percig pirítjuk. Ezután egy tepsibe szedjük a krumplis tésztát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljon a tészta. Azonnal tálalhatjuk.

- Elkészítési idő: 35-40 perc
- Sütési idő: 20 perc