Street Kitchen

Lajos-féletökfőzelék

Lajos-féle tökfőzelék

Hozzávalók
200 g
habtejszín
40 g
vaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
1 csokor
kapor
1 mk
fűszerpaprika
1 kg
gyalult tök
1 ek
porcukor
1 ek
10%-os ecet
A habaráshoz
200 g
tejföl
80 g
finomliszt
100 ml
víz
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
0.25 csokor
kapor

Elkészítés

A tökfőzelékhez a szeletekre vágott hagymát elkezdjük megpárolni az olaj és vaj keverékén. Felaprítjuk, és hozzáadjuk a kapor szárát és a fűszerpaprikát, majd elkeverjük és felöntjük 800 ml forró vízzel. 

Hozzáadjuk a rusztikusan felaprított kaporleveleket és a gyalult tököt. Sózzuk és megszórjuk porcukorral. 
Közepes lángon puhára főzzük a tököt 4-5 perc alatt, közben a habaráshoz a tejfölt elkeverjük a liszttel és a vízzel. A főzelékalaphoz öntjük először a tejszínt, majd a tejfölös-lisztes keveréket is. Hozzáadjuk az ecetet, egyet forralunk rajta, és kész is vagyunk.
Tejföllel és kaporlevelekkel díszítve tálaljuk.

tokfozelek
Tökfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Szereted a klasszikusokat? Mi is odavagyunk értük, és szerencsére Lajos gyakran el is készíti ezeket! A tökfőzelék mellett próbáld ki ezt a három receptjét is!

Szalonnás-tojásos galuska fejes salátával

Tavaszi karaj

Resztelt máj

www.streetkitchen.hu

A tökfőzelék minden ízében a nyarat idézi. Ezt az életérzést csempészte Lajos ebbe a receptbe. Próbáljátok ki ti is, amikor lehet, akkor friss tökkel és kaporral!

Hozzávalók

1 adag
200 g
habtejszín
40 g
vaj
0.5 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
étolaj
1 csokor
kapor
1 mk
fűszerpaprika
1 kg
gyalult tök
1 ek
porcukor
1 ek
10%-os ecet
A habaráshoz
200 g
tejföl
80 g
finomliszt
100 ml
víz
A tálaláshoz
4 ek
tejföl
0.25 csokor
kapor

A tökfőzelékhez a szeletekre vágott hagymát elkezdjük megpárolni az olaj és vaj keverékén. Felaprítjuk, és hozzáadjuk a kapor szárát és a fűszerpaprikát, majd elkeverjük és felöntjük 800 ml forró vízzel. 

Hozzáadjuk a rusztikusan felaprított kaporleveleket és a gyalult tököt. Sózzuk és megszórjuk porcukorral. 
Közepes lángon puhára főzzük a tököt 4-5 perc alatt, közben a habaráshoz a tejfölt elkeverjük a liszttel és a vízzel. A főzelékalaphoz öntjük először a tejszínt, majd a tejfölös-lisztes keveréket is. Hozzáadjuk az ecetet, egyet forralunk rajta, és kész is vagyunk.
Tejföllel és kaporlevelekkel díszítve tálaljuk.

tokfozelek
Tökfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Szereted a klasszikusokat? Mi is odavagyunk értük, és szerencsére Lajos gyakran el is készíti ezeket! A tökfőzelék mellett próbáld ki ezt a három receptjét is!

Szalonnás-tojásos galuska fejes salátával

Tavaszi karaj

Resztelt máj

Ha tetszett a Lajos-féle tökfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept