Megúszós sütik

Laktózmenteskókusztekercs

Laktózmentes kókusztekercs

Hozzávalók
215 g
kókuszos zabkeksz
50 g
étcsoki
30 g
holland kakaópor
30 ml
barna rum
330 ml
kókusztejszín
20 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
30 g
burgonyakeményítő
50 ml
víz
100 g
kókuszreszelék + 2 ek a beleforgatáshoz

Elkészítés

A kókusztekercs elkészítéséhez a zabkekszet egy késes aprítóban porrá zúzzuk. A csokit egy gömb keverőtálban vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport és a rumot. 

A kókusztejszínt egy gyorsforralóban összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és közepes lángon melegítve felforraljuk. A keményítőt összekeverjük a vízzel és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a kókusztejszínbe. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és alacsony lángon 1 percig főzzük. A csokis keverékhez öntjük a kókusztejszínes krém negyedét és belekeverjük a kekszőrleményt is.

Összegyúrjuk és két folpack között 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Lehúzzuk róla a felső folpackot, és rákenjük a maradék kókusztejszínes krémet. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, kicsomagoljuk, majd meghempergetjük kókuszreszelékben és lefedve, a hűtőben 1 napig pihentetjük. Éles, vízbe mártott késsel szeleteljük.

Laktózmentes kókusztekercs
Laktózmentes kókusztekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Még több laktózmentes finomság a mindenapokra:

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa
Laktózmentes pudingos szilvaleves
Kókusztejes chiapuding eperraguval
Epres chiapuding bazsalikommal

www.streetkitchen.hu

Mindenki ismeri ezt a klasszikus és egyszerű süteményt, de most mutatok nektek egy laktózmentes verziót, ami felveszi a versenyt az eredetivel, sőt a kókusztejszín miatt még intenzívebben kókuszos.

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

1 rúdhoz
215 g
kókuszos zabkeksz
50 g
étcsoki
30 g
holland kakaópor
30 ml
barna rum
330 ml
kókusztejszín
20 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
30 g
burgonyakeményítő
50 ml
víz
100 g
kókuszreszelék + 2 ek a beleforgatáshoz

A kókusztekercs elkészítéséhez a zabkekszet egy késes aprítóban porrá zúzzuk. A csokit egy gömb keverőtálban vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport és a rumot. 

A kókusztejszínt egy gyorsforralóban összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és közepes lángon melegítve felforraljuk. A keményítőt összekeverjük a vízzel és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a kókusztejszínbe. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és alacsony lángon 1 percig főzzük. A csokis keverékhez öntjük a kókusztejszínes krém negyedét és belekeverjük a kekszőrleményt is.

Összegyúrjuk és két folpack között 5 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Lehúzzuk róla a felső folpackot, és rákenjük a maradék kókusztejszínes krémet. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, kicsomagoljuk, majd meghempergetjük kókuszreszelékben és lefedve, a hűtőben 1 napig pihentetjük. Éles, vízbe mártott késsel szeleteljük.

Laktózmentes kókusztekercs
Laktózmentes kókusztekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Még több laktózmentes finomság a mindenapokra:

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa
Laktózmentes pudingos szilvaleves
Kókusztejes chiapuding eperraguval
Epres chiapuding bazsalikommal

Ha tetszett a Laktózmentes kókusztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept