Saláták

Alegszínesebbcsirkéstésztasali

A legszínesebb csirkés tésztasali

Hozzávalók
A húshoz
5 db
csirke alsócomb (bőr nélkül)
bors
olaj
A salátához
220 g
kagylótészta
só, bors
0.5 fej
brokkoli
1 db
kaliforniai paprika
8 szem
koktélparadicsom
10 szem
fekete olívabogyó
50 g
feta sajt
A vörös pesztóhoz
8 db
olajban eltett szárított paradicsom
1 marék
mandula vagy fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
3 ek
olívaolaj
Az öntethez
4 ek
vörös pesztó
4 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve

Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy serpenyőben, időnként átforgatva megsütjük őket. Ezután villával leszedjük a húst a csontról és még egyszer, pár perc alatt átpirítjuk a serpenyőben, majd félrerakjuk. Előveszünk két edényt az egyikben a tésztát főzzük ki enyhén sós, forró vízben, a másikban pedig szintén sós vízben a kisebb rózsákra szedett brokkolit. Miközben fő a tészta és a brokkoli egy aprítógépbe rakjuk a pesztó hozzávalóit és alaposan lezúzzuk. A salátához a koktélparadicsomokat félbe, az olívabogyókat kis karikákra, a kaliforniai paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk. A kifőtt tésztát összekeverjük 1-2 kanál vörös pesztóval, majd hozzákeverjük a csirkehúst, brokkolit, kaliforniai paprikát, olívabogyót és a koktélparadicsomot. A maradék pesztót elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével, majd a salátátra locsoljuk, végül feta sajtot morzsolunk a tetejére.

www.streetkitchen.hu

Annyira jó, hogy úgy tömhetjük magunkba a jobbnál jobb tésztasalátákat, hogy elhisszük, hogy közben valami egészségeset kajálunk! :D Mondjuk ez a csirkés verzió valójában elég egészséges lett, hiszen a brokkolin, a kaliforniai paprikán és a kétféle paradicsomon túl még csomó más frankó cuccal is teleraktuk.

Hozzávalók

4 személyre
A húshoz
5 db
csirke alsócomb (bőr nélkül)
bors
olaj
A salátához
220 g
kagylótészta
só, bors
0.5 fej
brokkoli
1 db
kaliforniai paprika
8 szem
koktélparadicsom
10 szem
fekete olívabogyó
50 g
feta sajt
A vörös pesztóhoz
8 db
olajban eltett szárított paradicsom
1 marék
mandula vagy fenyőmag
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
3 ek
olívaolaj
Az öntethez
4 ek
vörös pesztó
4 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy serpenyőben, időnként átforgatva megsütjük őket. Ezután villával leszedjük a húst a csontról és még egyszer, pár perc alatt átpirítjuk a serpenyőben, majd félrerakjuk. Előveszünk két edényt az egyikben a tésztát főzzük ki enyhén sós, forró vízben, a másikban pedig szintén sós vízben a kisebb rózsákra szedett brokkolit. Miközben fő a tészta és a brokkoli egy aprítógépbe rakjuk a pesztó hozzávalóit és alaposan lezúzzuk. A salátához a koktélparadicsomokat félbe, az olívabogyókat kis karikákra, a kaliforniai paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk. A kifőtt tésztát összekeverjük 1-2 kanál vörös pesztóval, majd hozzákeverjük a csirkehúst, brokkolit, kaliforniai paprikát, olívabogyót és a koktélparadicsomot. A maradék pesztót elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével, majd a salátátra locsoljuk, végül feta sajtot morzsolunk a tetejére.

Ha tetszett a legszínesebb csirkés tésztasali receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept