Vegetáriánus ételek

Lencsefasírtkrumplisalátával

Lencsefasírt krumplisalátával

Hozzávalók
A krumplisalátához
1 fej
lila hagyma
(kb. 150 g)
2 tk
ecet
800 g
tisztított burgonya
4 db
tojás
500 g
tejföl
150 g
majonéz
50 g
mustár
40 g
porcukor
A lencsefasírthoz
530 g
konzerv lencse
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
150 g
zsemlemorzsa
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 db
tojás
1 tk
mustár
2 csokor
petrezselyem
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A lencsefasírt krumplisalátával elkészítéséhez a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, hozzáadjuk az ecetet, majd félretesszük. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, a tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

A fasírthoz a konzerv lencsét konyhai aprítóba tesszük, és a fokhagymával együtt darabosra zúzzuk, de nem pépesítjük le teljesen. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lisztet, 50 g zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Enyhén olajos kézzel 60-70 g-os kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk őket, majd beleforgatjuk a maradék zsemlemorzsába, végül 160 fokra előmelegített, bő olajban kb. 5 perc alatt készre sütjük.

A salátához egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot. A krumplit és a tojást karikákra vágjuk, a lila hagymát kinyomkodjuk, és a tejfölös szószhoz keverjük őket. Tányérra szedjük a salátát, és a lencsefasírttal tálaljuk.

lencsefasírt krumplisalátával
Lencsefasírt krumplisalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Még több lencsés kaja:

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel
Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke
Újévi lencsefőzelék

www.streetkitchen.hu

A babona úgy tartja, ha újév, akkor lencse. A legtöbb háztartásban főzelék vagy leves készül belőle. De mi van akkor, ha mi épp fasírtot kívánunk? Mutatom!

Hozzávalók

4 főre
A krumplisalátához
1 fej
lila hagyma
(kb. 150 g)
2 tk
ecet
800 g
tisztított burgonya
4 db
tojás
500 g
tejföl
150 g
majonéz
50 g
mustár
40 g
porcukor
A lencsefasírthoz
530 g
konzerv lencse
2 gerezd
fokhagyma
50 g
liszt
150 g
zsemlemorzsa
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 db
tojás
1 tk
mustár
2 csokor
petrezselyem
bő olaj a sütéshez

A lencsefasírt krumplisalátával elkészítéséhez a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, hozzáadjuk az ecetet, majd félretesszük. A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, a tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd mindkettőt leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

A fasírthoz a konzerv lencsét konyhai aprítóba tesszük, és a fokhagymával együtt darabosra zúzzuk, de nem pépesítjük le teljesen. Egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a lisztet, 50 g zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott petrezselymet, majd az egészet alaposan összekeverjük.

Enyhén olajos kézzel 60-70 g-os kis gombócokat formázunk a masszából, kissé kilapítjuk őket, majd beleforgatjuk a maradék zsemlemorzsába, végül 160 fokra előmelegített, bő olajban kb. 5 perc alatt készre sütjük.

A salátához egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a porcukrot. A krumplit és a tojást karikákra vágjuk, a lila hagymát kinyomkodjuk, és a tejfölös szószhoz keverjük őket. Tányérra szedjük a salátát, és a lencsefasírttal tálaljuk.

lencsefasírt krumplisalátával
Lencsefasírt krumplisalátával

Elkészítési idő: 40 perc

Még több lencsés kaja:

Joghurtos lencsefőzelék fokhagymás sertésszűzzel
Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke
Újévi lencsefőzelék

Ha tetszett a lencsefasírt krumplisalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept