Olcsó ételek és receptek

Majorannáscsirkemáj

Majorannás csirkemáj

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
500 g
csirkemáj
1 ek
szárított majoránna
0.5 mk
bors
0.5 mk
őrölt kömény
1 mk
fűszerpaprika
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A majorannás csirkemáj elkészítéséhez a zsírt közepes hőfokon felmelegítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és 3-4 percig dinszteljük. Erős hőfokon további 2 perc alatt le is pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd fél perc pirítás után a májat is, ízesítjük majoránnával, borssal, köménnyel, és erős lángon kb. 4 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 150 ml vízzel, és közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pároljuk.

Amíg párolódik a máj, a maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a szaftot, majd a végén megsózzuk az ételt. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Köret gyanánt jöhet mellé főtt krumpli, de tökéletes étel egy szelet kenyérrel is, jó alaposan kitunkolva a szaftot.

majorannas-csirkemaj-7
Majorannás csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirkemájat akartok enni? Rajtunk nem fog múlni íme a legtutibb receptek!

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Lecsós pirított csirkemáj

www.streetkitchen.hu

Májkedvelők, figyelem! Ha szeretitek a csirkemájat, akkor ezt a villámgyorsan elkészíthető receptet nektek találtam ki. Akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes. De olyat is láttam már, aki hamburgerbe töltötte. ;)

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
500 g
csirkemáj
1 ek
szárított majoránna
0.5 mk
bors
0.5 mk
őrölt kömény
1 mk
fűszerpaprika
200 ml
víz
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
1 csokor
friss petrezselyem

A majorannás csirkemáj elkészítéséhez a zsírt közepes hőfokon felmelegítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és 3-4 percig dinszteljük. Erős hőfokon további 2 perc alatt le is pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd fél perc pirítás után a májat is, ízesítjük majoránnával, borssal, köménnyel, és erős lángon kb. 4 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, felöntjük 150 ml vízzel, és közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pároljuk.

Amíg párolódik a máj, a maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a szaftot, majd a végén megsózzuk az ételt. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel. 

Köret gyanánt jöhet mellé főtt krumpli, de tökéletes étel egy szelet kenyérrel is, jó alaposan kitunkolva a szaftot.

majorannas-csirkemaj-7
Majorannás csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirkemájat akartok enni? Rajtunk nem fog múlni íme a legtutibb receptek!

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Lecsós pirított csirkemáj

Ha tetszett a Majorannás csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept